Inapoi la Cautare

STRATEGIE din /2008


de restructurare a Companiei Naţionale "Poşta Română" - S.A. în vederea declanşării procesului de privatizare a acesteia


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 20.01.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (20.01.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    1. Generalităţi

    1.1. Prezenta strategie stabileşte metodele de restructurare a Companiei Naţionale "Poşta Română" - S.A., denumită în continuare CNPR, în vederea privatizării.

    1.2. Restructurarea CNPR în vederea privatizării reprezintă unul dintre obiectivele Guvernului, prevăzut în Programul de guvernare 2004-2008.

    În vederea declanşării procesului de privatizare a CNPR, prin Hotărârea Guvernului nr. 728/2005 privind unele măsuri pentru declanşarea procesului de privatizare a Companiei Naţionale "Poşta Română" - S.A. s-a prevăzut încheierea de către Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei a unui contract de consultanţă cu un consultant internaţional specializat care să presteze servicii de consultanţă în legătură cu restructurarea CNPR în vederea privatizării. Prin Hotărârea Guvernului nr. 1.658/2006 s-a mandatat Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei să semneze contractul de consultanţă şi servicii financiare pentru restructurarea CNPR în vederea privatizării cu firma Roland Berger Strategy Consultants GmbH. Între alte obligaţii care îi reveneau consultantului, principalele obiective au privit propunerea unei strategii de restructurare în vederea privatizării, care să fie supusă iniţial aprobării Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei şi ulterior Guvernului.

    2. Prezentarea CNPR

    CNPR este o societate comercială cu capital majoritar de stat, acţionarii acesteia fiind statul român, reprezentat de Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, care deţine 74,99486% din capitalul social, şi Fondul "Proprietatea", care deţine 25,00514% din capitalul social.

    CNPR este entitatea desemnată ca furnizor naţional de serviciu universal în domeniul serviciilor poştale, fiind de asemenea şi organismul responsabil de îndeplinirea obligaţiilor rezultate din aderarea României la Uniunea Poştală Universală, denumită în continuare U.P.U. În această calitate, CNPR trebuie să asigure condiţiile necesare integrării serviciilor poştale naţionale în sistemul celor internaţionale.

    În prezent, CNPR este organizată în 10 direcţii regionale, 41 de structuri judeţene, 3 sucursale specializate şi o filială. Fiecare direcţie regională are în subordine şi administrează oficii judeţene de poştă şi centre regionale de tranzit.

    În anul 2007, CNPR a înregistrat un profit net de 25.480.590 lei, la o cifră de afaceri de 1.043.799.710 lei.

    3. Obiectivele strategiei de restructurare

    Obiectivele prezentei strategii sunt axate pe două direcţii majore:

    a) măsuri de restructurare strategică ce au ca obiectiv creşterea competitivităţii CNPR şi accesul la segmente cu potenţial de creştere pentru a asigura o dezvoltare şi profitabilitate durabile şi o atractivitate sporită a CNPR pentru privatizare;

    b) măsuri de restructurare operaţională ce au ca obiectiv eficientizarea activităţilor din cadrul CNPR şi reducerea bazei de costuri.

    4. Prezentarea strategiei de restructurare

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic