Inapoi la Cautare

STANDARD din /2022


privind aplicarea managementului de caz în cadrul serviciilor sociale destinate victimelor violenţei domestice


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 05.12.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Doriti o forma actualizata , la zi (05.12.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

──────────

        Aprobat prin ORDINUL nr. 20.840 din 21 septembrie 2022
, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 973 din 6 octombrie 2022

──────────

        Managementul de caz reprezintă o metodă de coordonare şi integrare a tuturor activităţilor destinate grupurilor vulnerabile, de organizare şi gestionare a măsurilor de asistenţă socială specifice, realizate de către asistenţii sociali şi/sau diferiţi specialişti, în acord cu obiectivele stabilite în planurile de intervenţie pentru victime adulte - art. 6 lit. u) din Legea asistenţei sociale nr. 292/2011
, cu modificările şi completările ulterioare.

        Standardele minime obligatorii prezente sunt complementare standardelor minime obligatorii din domeniul serviciilor sociale destinate prevenirii şi combaterii violenţei domestice, conform Ordinului nr. 28/2019
 privind aprobarea standardelor minime de calitate pentru acreditarea serviciilor sociale destinate prevenirii şi combaterii violenţei domestice. În acest sens, indicatorii din cuprinsul prezentului ordin se verifică de către inspectorii sociali în corelare cu cei prevăzuţi în celelalte standarde aprobate. Standardele prezente se adresează victimelor adulte şi cuplurilor mamă-copil victime ale violenţei domestice, care beneficiază de serviciile sociale destinate victimelor violenţei domestice. Pentru copiii victime ale violenţei domestice - act de violenţă domestică fără victime adulte, precum şi pentru copiii martori ai violenţei domestice se aplică prevederile referitoare la managementul de caz pentru copiii victime ale violenţei aprobate în anexa 1 din HG nr. 49/2011
, respectiv ale Metodologiei-cadru
 privind prevenirea şi intervenţia în echipă multidisciplinară şi în reţea în situaţiile de violenţă asupra copilului şi de violenţă în familie; aceste cazuri sunt gestionate de compartimentul specializat din cadrul DGASPC de intervenţie în abuz, neglijare, trafic, migraţie şi repatrieri.

    Modulul I

        Condiţii privind aplicarea metodei managementului de caz în serviciile sociale pentru victimele violenţei domestice (standardele 1 - 4)

    ART. 1

        Managementul de caz este principala metodă de lucru a profesioniştilor angajaţi în serviciile sociale care furnizează asistenţă, suport şi consiliere pentru victimele violenţei domestice şi include un mecanism de coordonare integrată a evaluării riscurilor,nevoilor şi resurselor,a planificării suportului oferit,a monitorizării şi evaluării impactului intervenţiei. Scopul promovării, implementării şi utilizării acestei metode este: creşterea accesului persoanei care este victimă a violenţei domestice la servicii sociale de suport şi consiliere; creşterea impactului serviciilor oferite; creşterea gradului de valorificare a resurselor în raport cu nevoile; asigurarea sustenabilităţii intervenţiei; creşterea gradului de satisfacţie a beneficiarilor.

    ART. 2

        Aplicarea managementului de caz în cazurile de violenţă domestică se realizează cu respectarea principiilor prevăzute în anexa 1 din HG nr. 49/2011
, precum şi pe următoarelor principii:

    a. Respectarea dreptului la autodeterminare prin crearea unei relaţii profesionale de încredere şi suport care să ajute persoana victimă a violenţei domestice să se angajeze în crearea şi implementarea strategiilor de siguranţă şi dezvoltare personală, socială şi profesională.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic