Inapoi la Cautare

REGULI din /2004


privind controlul financiar, recuperarea şi alte măsuri antifraudă


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 22.10.2019, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (22.10.2019) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    I. Controale şi măsuri antifraudă ale Comisiei

    1. În conformitate cu Regulamentul (CE, Euratom) nr. 1.605/2002 din 25 iunie 2002 şi Regulamentul (CE, Euratom) nr. 2.342/2002 din 23 decembrie 2002, precum şi cu celelalte reguli la care se face referire în prezentul memorandum de înţelegere, contractele încheiate cu beneficiari ai programelor stabiliţi în România vor conţine prevederi care să permită ca efectuarea controalelor de audit financiar sau de altă natură să se realizeze în orice moment la sediile beneficiarilor şi ale subcontractanţilor lor de către agenţii Comisiei sau de către alte persoane mandatate de către Comisie.

    2. Agenţii Comisiei sau alte persoane mandatate de către Comisie vor avea acces adecvat la locuri, lucrări şi documente, precum şi la toate informaţiile necesare în scopul efectuării de audituri, inclusiv la cele în formă electronică. Dreptul la acces va fi prevăzut explicit în contractele încheiate pentru implementarea instrumentelor la care se referă prezentul memorandum de înţelegere. Curtea Europeană a Auditorilor va avea aceleaşi drepturi ca şi Comisia.

    3. În cadrul prezentului memorandum de înţelegere, Comisia/OLAF (Oficiul European Antifraudă) va fi autorizată/autorizat să efectueze controale şi inspecţii inopinate pe teritoriul României, în conformitate cu prevederile procedurale din Regulamentul Consiliului (Euratom, CE) nr. 2.185/96 din 11 noiembrie 1996.

    Aceste controale şi inspecţii vor fi pregătite şi îndeplinite în strânsă colaborare cu autorităţile competente române desemnate de autorităţile române, care vor fi notificate în timp util cu privire la obiectul, scopul şi baza legală ale controalelor şi inspecţiilor, astfel încât acestea să poată furniza tot sprijinul necesar.

    În cazul în care autorităţile interesate din România solicită acest lucru, controalele şi inspecţiile inopinate pot fi efectuate în comun.

    Dacă participanţii la programe refuză un control şi/sau o inspecţie inopinată, autorităţile române, acţionând în conformitate cu regulile naţionale, vor acorda inspectorilor Comisiei/OLAF asistenţa de care au nevoie pentru a le permite să efectueze controlul sau inspecţia inopinată.

    Comisia/OLAF va raporta cât mai curând posibil autorităţilor române orice faptă sau suspiciune referitoare la vreo neregularitate de care a luat cunoştinţă pe parcursul controlului sau inspecţiei inopinate. În orice caz, Comisia/OLAF va fi obligată/obligat să informeze autoritatea sus-menţionată despre rezultatul unor astfel de controale şi inspecţii.

    II. Informare şi consultare

    1. În scopul unei implementări corespunzătoare a prezentei anexe, autorităţile competente din România şi din Comunitate vor face continuu schimb de informaţii şi, la cererea uneia dintre părţi, vor purta consultări.

    2. Autorităţile competente din România vor informa Comisia fără întârziere despre orice faptă sau suspiciune de care au luat cunoştinţă cu privire la vreo neregularitate săvârşită în legătură cu încheierea şi cu implementarea contractelor încheiate pentru aplicarea instrumentelor la care se referă prezentul memorandum de înţelegere.

    III. Măsuri administrative şi penalităţi

    Fără a aduce prejudicii aplicării Codului penal român, Comisia poate impune măsuri administrative şi penalităţi în conformitate cu Regulamentul (CE, Euratom) nr. 1.605/2002 din 25 iunie 2002 şi Regulamentul (CE, Euratom) nr. 2.342/2002 din 23 decembrie 2002.

    IV. Recuperare

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.