Inapoi la Cautare

REGULAMENT din /2023


privind constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor de către Consiliul de supraveghere din domeniul naval


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 30.05.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (30.05.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    (1) În cazul faptelor susceptibile a constitui contravenţiile prevăzute la art. 67^1 lit. a)-c) din OG nr. 22/1999
, structura organizatorică constituită în scopul asigurării desfăşurării activităţii Consiliului de supraveghere din domeniul naval, conform art. 66^1 alin. (16) din OG nr. 22/1999
 şi art. 8 alin. (5) din Regulamentul
 de organizare şi funcţionare a Consiliului Concurenţei, pus în aplicare prin Ordinul preşedintelui Consiliului Concurenţei nr. 30/2022
, structură denumită în continuare structură organizatorică, va întocmi şi va înainta Consiliului de supraveghere din domeniul naval o notă care va cuprinde datele de identificare ale contravenientului, prezentarea situaţiei de fapt şi de drept constatate, propunerea de sancţionare, precum şi punctul de vedere al făptuitorului cu privire la fapta sa.

    (2) Consiliul de supraveghere din domeniul naval va analiza cazul, iar în situaţia constatării săvârşirii uneia dintre faptele prevăzute la art. 67^1 lit. a)-c) din OG nr. 22/1999
 se va pronunţa prin decizie şi va stabili cuantumul amenzii aplicate. Prin aceeaşi decizie, Consiliul de supraveghere din domeniul naval poate decide aplicarea prevederilor art. 67^2 alin. (6) din OG nr. 22/1999
.

    ART. 4

    (1) În situaţia aplicării art. 67^2 alin. (6) din OG nr. 22/1999
, structura organizatorică va întocmi şi va înainta Consiliului de supraveghere din domeniul naval o notă cuprinzând prezentarea situaţiei de fapt şi de drept, propunerea de aplicare a amenzilor cominatorii şi punctul de vedere al făptuitorului cu privire la fapta sa.

    (2) Consiliul de supraveghere din domeniul naval va analiza cazul prezentat în conformitate cu prevederile alin. (1), iar în situaţia constatării incidenţei art. 67^2 alin. (6) din OG nr. 22/1999
 se va pronunţa prin decizie şi va stabili cuantumul amenzilor cominatorii şi data de la care acestea încep să curgă.

    (3) La încetarea faptei care a condus la aplicarea amenzilor cominatorii sau în cazul în care fapta nu încetează, dar se apreciază că nu mai este necesară menţinerea acestei măsuri, structura organizatorică va întocmi şi va înainta Consiliului de supraveghere din domeniul naval o notă cuprinzând prezentarea situaţiei de fapt şi propunerea de încetare a aplicării amenzilor cominatorii.

    (4) Consiliul de supraveghere din domeniul naval va analiza cazul prezentat în conformitate cu prevederile alin. (3) şi va emite o decizie prin care va constata încetarea aplicării amenzilor cominatorii şi care va conţine numărul de zile pentru care s-au aplicat amenzile cominatorii, cuantumul pe zi de întârziere, precum şi cuantumul total al acestora.

    ART. 5

    (1) Deciziile prin care se constată şi se sancţionează o contravenţie conform prezentului regulament trebuie să cuprindă următoarele elemente: datele de identificare ale contravenientului, descrierea faptei contravenţionale, indicarea dispoziţiei legale încălcate, criteriile de individualizare a sancţiunii, punctul de vedere al făptuitorului cu privire la fapta sa, amenda aplicată, amenzi cominatorii, dacă este cazul, şi data de la care acestea încep să curgă, termenul şi modalitatea de plată, termenul de contestare şi instanţa competentă să soluţioneze contestaţia.

    (2) Deciziile se semnează de membrii Consiliului de supraveghere din domeniul naval şi ulterior sunt comunicate părţilor implicate, cu respectarea termenelor legale. Exemplarul care se comunică părţilor este semnat doar de preşedintele Consiliului de supraveghere din domeniul naval.

    ART. 6

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic