Inapoi la Cautare

REGULAMENT din /2022


privind recunoaşterea organismelor de certificare a băuturilor spirtoase şi supravegherea activităţii acestor organisme


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 09.02.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (09.02.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    e) o declaraţie scrisă prin care se angajează să pună la dispoziţia Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în anumite situaţii, alte documente şi informaţii cu privire la acreditarea conform standardului european ISO/IEC 17065: 2013;

    f) procedura standard de control care să conţină o descriere detaliată a măsurilor şi cerinţelor de control pe care organismul se angajează să le impună operatorilor;

    g) dosarul personalului angajat şi/sau colaborator, care va cuprinde:

    (i) copii de pe diplomele de studii superioare/postuniversitare de specialitate;

    (ii) curriculum vitae;

    (iii) copii ale contractelor individuale de muncă sau ale contractelor de prestări servicii;

    (iv) copii ale adeverinţelor de formare sau perfecţionare profesională a auditorilor/inspectorilor care să dovedească calificarea lor pentru efectuarea auditurilor/ inspecţiilor, eliberate de un organism abilitat în acest scop.

    ART. 7

    (1) După analiza documentelor depuse, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin direcţia de specialitate cu atribuţii în înregistrarea indicaţiilor geografice ale băuturilor spirtoase, emite un raport, care conţine, la secţiunea concluzii, propunerea motivată de aprobare sau de respingere a cererii pentru obţinerea certificatului de recunoaştere.

    (2) În baza raportului prevăzut la alin. (1) se emite ordinul semnat de conducerea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale privind recunoaşterea organismului de certificare a băuturilor spirtoase şi de supraveghere a activităţii organismelor de certificare a băuturilor spirtoase care vor dobândi protecţia indicaţiilor geografice ale băuturilor spirtoase sau, după, caz, se respinge cererea. Ordinul se consemnează în Registrul de recunoaştere a organismelor de certificare şi se comunică în scris organismului candidat, în termen de 30 de zile calendaristice de la data înregistrării cererii de recunoaştere. Modelul ordinului se găseşte în anexa nr. 2 la prezentul regulament.

    (3) În urma emiterii ordinului de aprobare, direcţia de specialitate cu atribuţii în înregistrarea indicaţiilor geografice eliberează certificatul de recunoaştere organismului solicitant, conform modelului prevăzut în anexa nr. 3 la prezentul regulament. În funcţie de solicitarea din cererea menţionată la art. 6 lit. a), certificatul de recunoaştere se acordă pentru certificarea băuturilor spirtoase care vor dobândi protecţia indicaţiilor geografice ale băuturilor spirtoase, pentru categoriile de băuturi spirtoase prevăzute în anexa I din Regulamentul (UE) 2019/787 sau termenul „băutură spirtoasă“, dacă băutura spirtoasă nu îndeplineşte cerinţele stabilite pentru categoriile de băuturi spirtoase prevăzute în anexa I din Regulamentul (UE) 2019/787.

    (4) Certificatul de recunoaştere prevăzut de dispoziţiile alin. (3) reprezintă actul în baza căruia Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale deleagă organismelor de control atribuţii de certificare şi control al băuturilor spirtoase care vor dobândi protecţia indicaţiilor geografice ale băuturilor spirtoase.

    ART. 8

    (1) Certificatul de recunoaştere acordat unui organism de certificare este valabil 4 ani şi se vizează anual de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în urma controlului şi supravegherii activităţii organismului de certificare efectuate de structura de specialitate cu atribuţii de inspecţie şi control.

    (2) Pentru vizarea certificatului de recunoaştere, în fiecare an, organismul de certificare transmite Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale cererea pentru vizarea anuală a certificatului de recunoaştere ca organism de certificare a băuturilor spirtoase care vor dobândi protecţia indicaţiilor geografice ale băuturilor spirtoase, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 4, însoţită de următoarele documente:
<   2   3   4   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic