ART. 1 (1) Autorizarea distilatorilor care desfăşoară activităţi de distilare voluntară a subproduselor vinicole pe teritoriul României se realizează de către Comisie, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul M.A.D.R. (2) Comisia este alcătuită din 5 membri, câte un reprezentant al structurii cu atribuţii de reglementare privind organizarea comună a pieţei vitivinicole, al structurii cu atribuţii în industria alimentară, al structurii cu atribuţii de inspecţii tehnice şi control, al direcţiei pentru agricultură a judeţului pe teritoriul căruia se află distileria şi al Organizaţiei Interprofesionale pentru Produse Agroalimentare pe filiera sectorului vitivinicol.
ART. 2 Comisia are următoarele atribuţii principale: - verificarea documentaţiei depuse de distilatori; - verificarea îndeplinirii criteriilor pentru autorizare pe baza cărora se propune acordarea autorizaţiei distilatorilor care desfăşoară activităţi de distilare voluntară a subproduselor vinicole pe teritoriul României; - întocmirea raportului cu propunerea motivată de autorizare sau respingere a autorizării, după caz; - formularea de propuneri privind retragerea autorizaţiei.
ART. 3 Comisia este sprijinită în activitatea sa de către structura cu atribuţii de reglementare privind organizarea comună a pieţei vitivinicole din cadrul M.A.D.R., denumită în continuare structura de specialitate.
ART. 4 (1) Reuniunile Comisiei sunt conduse de către preşedinte, ales dintre membrii acesteia, prin votul majorităţii simple, iar în cazul în care acesta absentează din motive obiective, deleagă atribuţiile unui alt membru al Comisiei. (2) Comisia se întruneşte pentru analiza situaţiilor care impun luarea unei decizii privind autorizarea unui distilator, respingerea cererii de autorizare sau retragerea autorizaţiei.