Inapoi la Cautare

REGULAMENT din /2013


de organizare şi funcţionare a Comisiei fiscale centrale


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 04.06.2013 și 19.12.2018 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 04.06.2013 și 19.12.2018 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    (5) În funcţie de problematica înscrisă pe ordinea de zi, la lucrările Comisiei pot fi invitaţi alţi specialişti din cadrul direcţiilor de specialitate ale Ministerului Finanţelor Publice şi din cadrul aparatului central al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală sau alte persoane care pot oferi informaţii relevante pentru soluţionarea problematicii care face obiectul analizei.

    ART. 5

    (1) Comisia se întruneşte la datele stabilite de preşedintele acesteia, în condiţiile prevăzute la art. 4. Adresa de convocare şi documentaţia aferentă vor fi transmise membrilor Comisiei cu 3 zile lucrătoare înainte de desfăşurarea şedinţei.

    (2) Pe ordinea de zi a şedinţei se introduc problematicile aflate pe rolul Comisiei, selectate în ordinea vechimii. Prin excepţie, o anumită problematică se poate selecta cu prioritate, dacă direcţia care a formulat sesizarea prezintă argumente suficiente, prin care motivează impactul major şi importanţa acesteia.

    (3) Conţinutul dezbaterilor aferente fiecăreia dintre problematicile aflate pe ordinea de zi va fi reţinut într-un proces-verbal întocmit de reprezentantul Compartimentului Comisia fiscală centrală care a elaborat nota de prezentare a respectivei problematici.

    (4) Comisia reţine situaţia referitoare la îndeplinirea procedurii de sesizare şi, în funcţie de obiectul sesizării, desemnează un membru în vederea prezentării speţei, astfel cum rezultă din notele de prezentare elaborate de Compartimentul Comisia fiscală centrală şi din celelalte documente aflate la dosarul sesizării. Comisia adoptă, prin decizii, soluţii privind aplicarea unitară a prevederilor legale sau, după caz, respinge soluţiile propuse. Oricare dintre membrii Comisiei îşi poate motiva, în scris, votul exprimat.

    (5) Procesul-verbal şi decizia vor fi semnate de toţi membrii participanţi, precum şi de invitaţii permanenţi la şedinţă. În cazul membrilor prevăzuţi la art. 37 alin. (3) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, însuşirea procesului-verbal şi a deciziei se pot face şi prin corespondenţă.

    (6) Modalitatea de vot în cadrul Comisiei este votul deschis.

    (7) Deciziile se adoptă dacă cel puţin jumătate plus unu dintre membrii Comisiei votează pentru soluţia propusă.

    (8) În caz de paritate de voturi, votul preşedintelui Comisiei este decisiv.

    (9) Deciziile prevăzute la alin. (4) se aprobă prin ordin al ministrului finanţelor publice, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

    (10) Deciziile prin care se soluţionează conflictele de competenţă şi deciziile având caracter individual nu se aprobă prin ordin al ministrului finanţelor publice şi nu se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, fiind însă obligatorii pentru structurile din subordinea Ministerului Finanţelor Publice sau alte autorităţi, după caz.

    (11) Deciziile prin care se soluţionează conflictele de competenţă se comunică organelor fiscale aflate în conflict, precum şi contribuabilului, dacă este cazul, conform prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 6

    În termen de 10 zile lucrătoare de la data şedinţei, Compartimentul Comisia fiscală centrală va redacta proiectul de ordin privind aprobarea deciziei Comisiei, pe care îl va înainta spre aprobare ministrului finanţelor publice, sub semnătura preşedintelui Comisiei şi cu avizul favorabil al Direcţiei generale juridice din cadrul Ministerului Finanţelor Publice.

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.