Inapoi la Cautare

REGULAMENT din /2013


sitului de importanţă comunitară ROSCI0155 Pădurea Goronişte


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 18.10.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (18.10.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    ART. 1

    (1) Poiana cu narcise de la Goronişte, denumită în continuare rezervaţie naturală, a fost declarată arie naturală protejată în baza Hotărârii Consiliului Judeţean Bihor nr. 19/1995, statut reconfirmat prin pct. I, secţiunea 2.0, poziţia 2.179 din anexa nr. I la Legea nr. 5/2000 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional - Secţiunea a III-a - zone protejate.

    (2) Scopul instituirii regimului de protecţie pentru rezervaţia naturală Poiana cu narcise de la Goronişte îl constituie conservarea biodiversităţii speciilor de herpetofaună, a peisajului şi tradiţiilor locale, în vederea menţinerii sau extinderii arealului speciei protejate, narcisa, precum şi încurajarea turismului bazat pe aceste valori.

    (3) În anul 2007, în baza Ordinului ministrului mediului şi dezvoltării durabile nr. 1.964/2007 privind instituirea regimului de arie naturală protejată a siturilor de importanţă comunitară, ca parte integrantă a reţelei ecologice europene Natura 2000 în România, cu modificările ulterioare, a fost instituit regimul de arie naturală protejată pentru situl de importanţă comunitară ROSCI0155 Pădurea Goronişte, numit în continuare situl ROSCI0155 Pădurea Goronişte, care include integral rezervaţia naturală Poiana cu narcise de la Goronişte.

    (4) Managementul sitului ROSCI0155 Pădurea Goronişte urmăreşte menţinerea interacţiunii armonioase a omului cu natura, prin protejarea diversităţii habitatelor şi peisajului, a diversităţii speciilor de plante şi animale, păstrarea folosinţelor tradiţionale ale terenurilor, încurajarea şi consolidarea activităţilor, practicilor şi culturii tradiţionale ale populaţiei locale, precum şi asigurarea de condiţii pentru activităţile educaţionale, recreative şi de cercetare ştiinţifică, eliminarea şi prevenirea activităţilor de exploatare sau utilizare a resurselor naturale care contravin obiectivului de conservare.

    ART. 2

    Limitele sitului ROSCI0155 Pădurea Goronişte sunt prezentate pe pagina web a autorităţii publice centrale pentru protecţia mediului.

    ART. 3

    (1) Responsabilitatea managementului sitului ROSCI0155 Pădurea Goronişte revine Direcţiei Silvice Bihor din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva, denumită în continuare custode, conform Convenţiei de custodie nr. 0.085 din 2 martie 2010, încheiată între aceasta şi Ministerul Mediului şi Pădurilor.

    (2) Custodele realizează şi implementează planul de management integrat pentru situl ROSCI0155 Pădurea Goronişte şi rezervaţia naturală.

    ART. 4

    Pe terenurile care fac parte din fondul forestier inclus în situl ROSCI0155 Pădurea Goronişte se execută numai lucrările prevăzute în amenajamentele silvice, cu respectarea reglementărilor în vigoare privind zonarea funcţională a pădurilor. Lucrări în afara celor prevăzute în amenajamentele silvice se execută doar cu aprobarea autorităţilor publice centrale pentru silvicultură şi protecţia mediului.

    ART. 5

    Pe teritoriul sitului ROSCI0155 Pădurea Goronişte vânătoarea se organizează şi se desfăşoară în conformitate cu prevederile Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006, cu modificările şi completările ulterioare, şi a legislaţiei specifice ariilor naturale protejate.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic