Inapoi la Cautare

REGULAMENT din /2007


privind apărarea împotriva inundaţiilor produse de ape interne (Anexa 3)


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 19.09.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (19.09.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    C. tabele cu date tehnice.

    Cotele de nivelment din anexe sunt exprimate în sistemul de referinţă al Mării Baltice;

    e) organele hidrotehnice teritoriale competente sunt obligate să opereze în anexe, până la data de 1 decembrie a fiecărui an, toate modificările survenite. Părţile îşi vor comunică reciproc, până la data de 31 decembrie a fiecărui an, aceste modificări.

    ART. 4

    Scurgerea apelor interne se face în modul următor:

    În zonele în care, pe teritoriul român, există sisteme de colectare şi evacuare în emisari a apelor interne, evacuarea apelor până la capacitatea maximă de evacuare a acestor sisteme se va face prin ele, precum şi prin canalele existente, întretăiate de frontieră, în conformitate cu prevederile prezentului regulament.

    Evacuarea apelor interne provenite din zonele în care apele interne nu pot fi colectate de sistemele existente de colectare şi evacuare, precum şi a apelor interne excepţionale care depăşesc capacitatea maximă de evacuare a acestor sisteme se va face peste frontieră atât pe canale, în limitele debitelor şi nivelurilor stabilite prin prezentul regulament, cât şi pe văi şi depresiuni. Limitarea debitelor apelor interne se va face prin manevrarea stăvilarelor, reţineri în albie sau în alte noduri prevăzute în prezentul regulament.

    ART. 5

    Stăvilarele se manevrează în modul următor:

    a) Stăvilarele de pe canalele intersectate de frontieră de stat, din apropierea secţiunilor de frontieră, de pe teritoriul părţii din amonte, vor sta în permanenţă în poziţia "închis" sau "deschis", dar reglate ca să permită scurgerea spre teritoriul părţii din aval numai a debitelor reglementate, menţionate în regulamentele de exploatare a sistemelor respective. Deschiderea acestor stăvilare şi închiderea lor va fi anunţată părţii din aval cu 12 ore înainte. Deschiderea acestor stăvilare pentru a permite scurgerea unor debite mai mari decât cele reglementate se va face numai cu respectarea prevederilor lit. i) a acestui articol.

    b) Stăvilarele şi subtraversările cu drenurile existente în apropierea frontierei de pe teritoriul statului părţii din aval pe oricare dintre canalele intersectate de frontieră de stat vor sta în permanenţă în poziţie "deschis" pentru a permite scurgerea liberă, în orice moment, a apelor interne provenite de pe teritoriul statului părţii din amonte în limita debitelor reglementate şi la nivelurile corespunzătoare acestora, dacă nu se prevede o altă dispoziţie (manevrare) prin regulamentul de exploatare specific fiecărui sistem, care face parte integrantă din prezentul regulament.

    c) Stăvilarele şi subtraversările cu drenuri din digurile de localizare de pe teritoriul ungar vor sta în permanenţă deschise pentru a permite scurgerea liberă a apelor interne provenite de pe teritoriul român.

    În cazul în care cantităţile de ape interne ce provin de pe teritoriul român prin canale de evacuare, văi şi depresiuni depăşesc capacitatea sistemelor de evacuare pe teritoriul ungar, stăvilarele din digurile de localizare vor fi manevrate pentru a permite evacuarea prin diguri a cantităţilor de apă reglementate prin canale şi scurse prin văi şi depresiuni.

    d) Închiderea parţială sau totală a stăvilarelor, subtraversărilor sau podeţelor enumerate la lit. b) şi c) de către o parte se va face numai cu respectarea prevederilor lit. i) a acestui articol şi cu anunţarea prealabilă cu 12 ore înainte a organelor hidrotehnice ale celeilalte părţi.

    e) Ordinea de închidere a stăvilarelor este din amonte spre aval, iar de deschidere, din aval spre amonte.

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic