Inapoi la Cautare

REGULAMENT din /2005


privind organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Comitetului pentru Produse Medicinale Veterinare


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 02.02.2005 și 17.06.2010 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 02.02.2005 și 17.06.2010 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    1. Se aprobă Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea Comitetului pentru Produse Medicinale Veterinare. Comitetul pentru Produse Medicinale Veterinare, denumit în continuare Comitet, aprobă autorizarea comercializării produselor medicinale de uz veterinar, desfăşurându-şi activitatea pe baza prezentului regulament.

    2. Comitetul este condus de un preşedinte şi are în componenţa sa 2 vicepreşedinţi, un secretar şi 19 membri, specialişti din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, un reprezentant al Colegiului Medicilor Veterinari din România, cadre universitare din învăţământul veterinar superior, reprezentanţi ai cercetării farmaceutice, controlului şi siguranţei alimentelor, sănătăţii animalelor din cadrul institutelor naţionale veterinare de referinţă, conform anexei nr. 1 la prezentul regulament.

    3. Directorul Institutului pentru Controlul Produselor Biologice şi Medicamentelor de Uz Veterinar coordonează activitatea Comitetului, stabilind data şi locul de convocare a întrunirii acestuia. Datele întrunirii Comitetului se stabilesc după un calendar întocmit în primele două luni ale anului în curs, cu o periodicitate trimestrială care nu poate fi modificată ulterior sub nici un motiv.

    4. În cazul absenţei preşedintelui Comitetului, atribuţiile acestuia sunt preluate de către vicepreşedinte.

    5. Membrii Comitetului, cu excepţia personalului Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi al Institutului pentru Controlul Produselor Biologice şi Medicamentelor de Uz Veterinar, nu vor participa la testările clinice pentru produsele medicinale de uz veterinar.

    6. În cadrul procedurii de supunere la vot, în cazul unui balotaj de voturi, preşedintele va stabili decizia finală.

    7. Comitetul se întruneşte în şedinţe la intervale de cel mult 3 luni sau ori de câte ori este necesar, fiind valabil constituit prin prezenţa a cel puţin jumătate plus unu din numărul total al membrilor. Lucrările Comitetului vor fi conduse de preşedintele Comitetului. Autorizaţiile se aprobă cu întrunirea a cel puţin două treimi din voturile membrilor prezenţi.

    8. Membrii Comitetului sunt convocaţi cu cel puţin 5 zile înaintea datei la care urmează să aibă loc şedinţa. Cu această ocazie se fac cunoscute ordinea de zi şi agenda problemelor ce urmează a fi discutate în şedinţă.

    9. Discuţiile şi hotărârile Comitetului privind problemele înscrise pe ordinea de zi vor fi consemnate în cadrul unui proces-verbal întocmit de secretariatul Comitetului. Hotărârile Comitetului devin valabile prin exprimarea a două treimi din voturile membrilor Comitetului, participanţi la şedinţa de lucru.

    10. Autorizaţiile de comercializare şi/sau de fabricaţie pentru produsele medicinale de uz veterinar, supuse dezbaterii în cadrul şedinţei Comitetului, vor fi emise de Institutul pentru Controlul Produselor Biologice şi Medicamentelor de Uz Veterinar, în termen de 5 zile de la prezentarea de către solicitant a facturii de achitare a tarifelor de autorizare.

    11. Comitetul poate invita cu ocazia şedinţelor sale şi alţi specialişti şi experţi, în scopul rezolvării unor probleme deosebite cuprinse în ordinea de zi, aceştia având numai rol consultativ, fără drept de vot. Specialiştii nominalizaţi pot fi delegaţi din partea Agenţiei Naţionale a Medicamentului, din partea fabricanţilor de produse medicinale veterinare indigene şi din partea importatorilor de produse medicinale de uz veterinar sau a altor instituţii de interes în domeniu. În plenul său, Comitetul împreună cu membrii comitetului consultativ îşi vor desfăşura şedinţele numai după finalizarea şedinţelor ordinare ale Comitetului. Nu este permisă participarea invitaţilor la şedinţele ordinare de lucru ale Comitetului. Secretariatul Comitetului va redacta un alt proces-verbal, în care se va stipula ordinea de zi a comitetului lărgit, în care se vor consemna sugestiile membrilor consultanţi.

    12. Membrii comitetului consultativ vor fi anunţaţi despre participarea lor prin fax, cu 5 zile înaintea datei şedinţei. Nominalizarea fabricanţilor de produse medicinale indigene şi de import va fi făcută de către directorul Institutului pentru Controlul Produselor Biologice şi Medicamentelor de Uz Veterinar.

    13. Secretariatul Comitetului are următoarele atribuţii:

    a) primeşte spre analizare documentaţia referitoare la produsele biologice, medicamentele, dezinfectantele, insecticidele, aditivii furajeri şi alte produse de uz veterinar, propuse prin cererea de avizare a oportunităţii, în vederea obţinerii autorizaţiei de comercializare;

    b) solicită, ori de câte ori este necesar, completarea documentaţiei depuse în vederea avizării Comitetului;
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.