Inapoi la Cautare

REGULAMENT din /2002


de aplicare a Legii nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folosiţi la fabricarea ilicită a drogurilor


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 29.06.2005 și 31.12.2006 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 29.06.2005 și 31.12.2006 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    ART. 1

    (1) Operaţiunile cu precursori din categoriile I şi a II-a, prevăzuţi în anexa nr. 1 la Legea nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folosiţi la fabricarea ilicită a drogurilor, se autorizeaza de către Ministerul Sănătăţii şi Familiei - Direcţia generală farmaceutica.

    (2) Autorizaţia prevăzută la alin. (1) se eliberează în termen de 60 de zile de la data înregistrării cererii, pentru fiecare dintre operaţiunile desfăşurate şi pentru fiecare produs cuprins în categoriile I şi a II-a din anexa nr. 1 la Legea nr. 300/2002, în baza următoarelor documente:

    a) cerere scrisă, întocmită potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 1;

    b) avizul prealabil şi obligatoriu, emis de Inspectoratul General al Poliţiei Române prin unitatea de poliţie antidrog competenţa teritorial.

    (3) Sunt exceptate de la obţinerea autorizaţiei pentru operaţiuni cu precursori din categoriile I şi a II-a, până la data de 30 iunie 2003, farmaciile şi depozitele de produse medicamentoase care, la data intrării în vigoare a Legii nr. 300/2002, deţin autorizaţia pentru activitatea cu stupefiante, eliberata de Ministerul Sănătăţii şi Familiei. Modelul autorizaţiei pentru operaţiunile cu precursori din categoriile I şi a II-a este prevăzut în anexa nr. 2.

    (4) În termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentului regulament operatorii menţionaţi la alin. (3) au obligaţia să se înregistreze la unitatea de poliţie antidrog competenţa teritorial, la sediul căreia vor depune o copie a autorizaţiei pentru stupefiante.

    (5) Autorizaţia pentru operaţiunile cu precursori din categoriile I şi a II-a se retrage în situaţiile prevăzute la art. 21 din Legea nr. 300/2002 şi se anulează atunci când se constata încălcarea oricăreia dintre condiţiile care au stat la baza avizării.

    (6) Retragerea autorizaţiei pentru operaţiunile cu precursori din categoriile I şi a II-a se face motivat, prin dispoziţie scrisă a şefului autorităţii competente din Ministerul Sănătăţii şi Familiei, şi se comunică de îndată operatorului prin scrisoare recomandată cu dovada de primire, prin telegrama, telex, fax sau prin orice mijloc de comunicare ce asigura transmiterea textului actului şi confirmarea primirii acestuia. Retragerea autorizaţiei se dispune, fără alte formalităţi, în toate cazurile în care Inspectoratul General al Poliţiei Române notifica Ministerului Sănătăţii şi Familiei, prin unitatea de poliţie antidrog competenţa teritorial, anularea avizului care a stat la baza eliberării acesteia şi motivele care au determinat anularea.

    (7) Operatorul poate depune contestaţie la sediul autorităţii competente din Ministerul Sănătăţii şi Familiei împotriva refuzului autorizării, precum şi împotriva retragerii/ anulării autorizaţiei, în termen de 15 zile de la data primirii comunicării scrise a deciziei acestei autorităţi.

    (8) Contestaţiile formulate în condiţiile alin. (7) se soluţionează în termen de 15 zile de la înregistrare de către o comisie mixtă de contestaţii compusa din 5 membri, dintre care 2 politisti desemnaţi de Inspectoratul General al Poliţiei Române şi 3 specialişti din Ministerul Sănătăţii şi Familiei. Componenta nominală şi regulamentul de organizare şi funcţionare ale comisiei mixte de contestaţii se stabilesc prin ordin comun al ministrului de interne şi ministrului sănătăţii şi familiei.

    (9) Contestaţia cu privire la retragerea/anularea autorizaţiei pentru operaţiuni cu precursori din categoriile I şi a II-a suspenda executarea.

    (10) Operatorul căruia i-a fost retrasă/anulată autorizaţia pentru operaţiuni cu precursori din categoriile I şi a II-a este obligat sa o depună în original la Ministerul Sănătăţii şi Familiei, în termen de 30 de zile de la data comunicării. Concomitent cu depunerea autorizaţiei la Ministerul Sănătăţii şi Familiei operatorul este obligat sa notifice aceasta unităţii de poliţie antidrog care a avizat în prealabil autorizarea.

    (11) Prelungirea valabilităţii, după 3 ani, a autorizaţiei pentru operaţiuni cu precursori din categoriile I şi a II-a se face de către Ministerul Sănătăţii şi Familiei, în baza unei cereri în care se va menţiona, pe propria răspundere a conducătorului unităţii, că nu exista modificări ale condiţiilor care au stat la baza obţinerii autorizaţiei iniţiale.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.