Inapoi la Cautare

REGULAMENT din /2000


privind evidenta onorariilor şi modul de încasare a sumelor prevăzute la art. 20 alin. (1) lit. b) din Ordonanţa Guvernului nr. 10/2000


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 03.08.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (03.08.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    ART. 1

    Pentru evidenta onorariilor şi pentru modul de încasare a sumelor datorate pentru activităţile de specialitate desfăşurate, persoanele autorizate de Oficiul Naţional de Cadastru, Geodezie şi Cartografie (O.N.C.G.C.) au obligaţia sa întocmească şi sa ţină la zi Registrul de evidenta a onorariilor brute încasate ca urmare a desfăşurării activităţilor de specialitate şi a sumelor datorate şi virate O.N.C.G.C., denumit în continuare registru de evidenta, conform modelului prezentat în anexa nr. 1.

    ART. 2

    (1) Registrul de evidenta va fi numerotat, snuruit, parafat şi sigilat, cu menţionarea numărului total de file, iar persoana autorizata va aplica pe partea sigilată ştampila de autorizat O.N.C.G.C.

    (2) Înregistrările se fac în ordinea cronologică a lucrărilor angajate cu beneficiarii.

    (3) În coloana "Sumele datorate O.N.C.G.C. cumulat la data înregistrării" se va înscrie soldul cotei-părţi de 5% din onorariu pentru activităţile de specialitate desfăşurate, reprezentând suma datorată O.N.C.G.C. la data efectuării înregistrării.

    ART. 3

    (1) Încasarea onorariilor se va efectua pe baza unei chitanţe, cod 14-4-1, conform modelului prevăzut în anexa nr. 1A la Hotărârea Guvernului nr. 831/1997 pentru aprobarea formularelor comune privind activitatea financiară şi contabila şi a normelor metodologice privind întocmirea şi utilizarea acestora, cu modificările ulterioare.

    (2) Seriile chitantierelor care urmează să fie folosite vor fi înscrise în momentul achiziţionării pe ultimele doua file ale registrului de evidenta, iar onorariile negociate cu beneficiarii vor fi încasate de la aceştia pe baza chitantelor, confirmate prin semnatura de persoana fizica autorizata sau de reprezentantul împuternicit legal al persoanei juridice autorizate (administrator, casier etc.).

    ART. 4

    (1) Efectuarea plăţii sumelor datorate O.N.C.G.C., stabilite în registrul de evidenta, se va face trimestrial, în primele 3 zile lucrătoare ale lunii curente a trimestrului următor pentru trimestrul precedent. Sumele încasate de O.N.C.G.C. vor fi considerate venituri realizate la data înregistrării în extrasul de cont, indiferent de perioada la care se referă.

    (2) Cota de 5% din onorarii, stabilită conform Ordonanţei Guvernului nr. 10/2000, poate fi achitată de plătitori cu ordin de plată tip trezorerie (OPHT) în contul 50.09 "Disponibil al instituţiilor finanţate de la bugetul de stat", deschis pe seama oficiilor de cadastru, geodezie şi cartografie judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti (O.J.C.G.C.), la unităţile trezoreriei statului sau în numerar la casieriile oficiilor respective.

    (3) Sumele încasate în numerar de O.J.C.G.C. se depun de acestea în prima zi lucrătoare de la încasare la casieriile trezoreriei statului.

    (4) La data de 25 a fiecărei luni O.J.C.G.C. virează soldul contului 50.09 "Disponibil al instituţiilor finanţate de la bugetul de stat" pentru cota de 5% din onorarii, stabilită conform Ordonanţei Guvernului nr. 10/2000, în acelaşi cont deschis pe seama Oficiului Naţional de Cadastru, Geodezie şi Cartografie la Direcţia de trezorerie a Municipiului Bucureşti.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.