Inapoi la Cautare

REGULAMENT 5 /2010


pentru modificarea şi completarea Regulamentului Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar nr. 3/2009 privind transmiterea către Fondul de garantare a depozitelor în sistemul bancar a situaţiei deponenţilor garantaţi


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 18.11.2019, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (18.11.2019) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În aplicarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 80/2009 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 39/1996 privind înfiinţarea şi funcţionarea Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar, aprobată cu modificări şi completări de Legea nr. 44/2010,

    în temeiul art. 46^1 din Ordonanţa Guvernului nr. 39/1996 privind înfiinţarea şi funcţionarea Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,

    Fondul de garantare a depozitelor în sistemul bancar emite prezentul regulament.

    ART. I

    Regulamentul Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar nr. 3/2009 privind transmiterea către Fondul de garantare a depozitelor în sistemul bancar a situaţiei deponenţilor garantaţi, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 599 din 31 august 2009, cu modificările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. Articolul 1 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "Art. 1. - Prezentul regulament stabileşte modalitatea ţinerii evidenţei/transmiterii datelor aferente deponenţilor garantaţi către Fond de către instituţiile de credit participante la acesta."

    2. La articolul 3, alineatele (1) şi (2) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

    "Art. 3. - (1) În vederea ţinerii evidenţei în forma şi conţinutul prevăzute de prezentul regulament, respectiv a întocmirii raportărilor, instituţiile de credit participante la Fond sunt obligate să dispună de sisteme informatice adecvate, care să asigure existenţa în permanenţă a unei evidenţe complete şi exacte cuprinzând toate datele referitoare la deponenţii garantaţi, depozitele garantate ale acestora, creanţele exigibile ale instituţiilor de credit faţă de aceştia, precum şi orice alte informaţii necesare determinării valorii compensaţiei datorate fiecărui deponent garantat şi întocmirii Listei compensaţiilor de plătit.

    (2) În termen de 3 zile lucrătoare de la sfârşitul fiecărui semestru, instituţiile de credit participante la Fond întocmesc electronic Lista compensaţiilor de plătit, în forma şi conţinutul prezentate în anexă. Pentru anul 2010, termenul întocmirii raportărilor este de 20 de zile de la sfârşitul semestrului."

    3. La articolul 3, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (2^1), cu următorul cuprins:

    "(2^1) În aplicarea art. 40 alin. (4) din ordonanţă, pentru efectuarea testelor cu privire la capacitatea Fondului de a asigura colectarea informaţiilor necesare determinării compensaţiilor de plată, verificarea şi transmiterea lor în termen către instituţiile de credit mandatate cu efectuarea plăţilor de compensaţii, instituţiile de credit transmit, în termen de 3 zile lucrătoare de la cererea formulată de către Fond în acest sens, Lista compensaţiilor de plătit, în forma şi conţinutul prezentate în anexă."

    4. La articolul 4, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "(2) Lista compensaţiilor de plătit va fi transmisă Fondului prin sistemul informatic de raportare al Băncii Naţionale a României (SIRBNR)."

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.