Inapoi la Cautare

REGULAMENT 23 /2006


privind fondurile proprii ale instituţiilor de credit şi ale firmelor de investiţii*)


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 14.05.2009 și 31.12.2013 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Doriti o forma actualizata ,valabilă între 14.05.2009 și 31.12.2013 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Pentru determinarea nivelului fondurilor proprii de nivel 1 se vor deduce următoarele elemente:

    a) valoarea de înregistrare în contabilitate (cost de achiziţie) a acţiunilor proprii deţinute de instituţia de credit;

    b) obligaţiile casei centrale faţă de cooperativele de credit afiliate reprezentând diferenţe rămase de regularizat ca urmare a recalculării la sfârşitul exerciţiului financiar a valorii participaţiilor acestora la capitalul social al casei centrale;

    c) sumele reprezentând contravaloarea părţilor sociale aferente aportului cooperativelor de credit la capitalul social al casei centrale la care sunt afiliate, în cazul în care aceste cooperative participă la un proces de fuziune sau de divizare de reţele cooperatiste, în urma căruia vor părăsi reţeaua, sau în cazul în care casa centrală a hotărât dizolvarea lor, urmată de lichidare. Sumele vor fi deduse începând cu data hotărârii consiliului de administraţie al casei centrale cu privire la încetarea calităţii de cooperativă de credit afiliată la respectiva casă centrală;

    d) rezultatul reportat, reprezentând pierdere;

    e) pierderea perioadei curente înregistrată până la data determinării fondurilor proprii;

    f) valoarea de înregistrare în contabilitate a imobilizărilor necorporale.

    ART. 6

    (1) În calculul fondurilor proprii se poate include şi profitul net interimar înregistrat până la data determinării fondurilor proprii, numai dacă acesta este verificat de persoane responsabile de auditarea situaţiilor financiare ale instituţiei de credit şi dacă în raportul întocmit în urma verificării se exprimă opinia că valoarea profitului interimar a fost determinată cu respectarea principiilor şi a regulilor de contabilizare şi evaluare în vigoare aplicabile, şi această valoare este netă de orice obligaţie sau dividend previzibile la data determinării.

    (2) Regimul prevăzut la alin. (1) se aplică şi profitului net al ultimului exerciţiului financiar, menţionat la art. 4 lit. d), până la data la care acesta face obiectul auditării.

    (3) Pierderea perioadei curente în sensul art. 5 lit. e) se deduce indiferent dacă a fost sau nu verificată de persoanele responsabile de auditarea situaţiilor financiare.

    (4) În cazul în care în următoarele perioade de raportare profitul interimar se situează sub nivelul celui verificat şi instituţia de credit nu dispune verificarea noului nivel, în calculul fondurilor proprii se ia valoarea minimă a acestuia înregistrată după verificare.

    ART. 7

    (1) La determinarea fondurilor proprii de nivel 1 ale caselor centrale, în cadrul elementelor prevăzute la art. 4 lit. c) nu se includ sumele existente în sold reprezentate de: fondul pentru creşterea surselor proprii de finanţare şi alte fonduri constituite în vederea efectuării unor plăţi pentru necesităţile casei centrale şi ale cooperativelor de credit, fondul social şi fondurile de natura fondului social constituite potrivit prevederilor statutare şi rezerva mutuală de garantare.

    (2) La determinarea fondurilor proprii de nivel 1 ale cooperativelor de credit nu se vor lua în considerare sumele existente în sold reprezentând rezerva de întrajutorare, fondul pentru creşterea surselor proprii de finanţare, fondul social sau fondurilor constituite în vederea efectuării unor plăţi pentru necesităţile cooperativelor de credit şi ale membrilor cooperatori.
<   2   3   4   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic