Inapoi la Cautare

REGULAMENT 22 /2006


privind supravegherea pe bază consolidată a instituţiilor de credit şi a firmelor de investiţii*)


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 28.12.2009 și 31.12.2013 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Doriti o forma actualizata ,valabilă între 28.12.2009 și 31.12.2013 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Nivelul de aplicare a cerinţelor prudenţiale în condiţiile exercitării supravegherii pe bază consolidată

    SECŢIUNEA 1

    Cerinţe prudenţiale aplicabile la nivel consolidat instituţiilor de credit-mamă la nivelul României, respectiv instituţiilor de credit, persoane juridice române, care sunt controlate de o societate financiară holding-mamă la nivelul României sau la nivelul unui alt stat membru şi care sunt supuse supravegherii la nivel consolidat exercitate de Banca Naţională a României

    ART. 5


    Fără a se aduce atingere obligaţiilor de respectare a cerinţelor prudenţiale la nivel individual, potrivit prevederilor art. 13, instituţiile de credit-mamă la nivelul României trebuie să îndeplinească, pe baza raportărilor financiare şi prudenţiale consolidate, potrivit metodelor prevăzute la art. 19-21, obligaţiile referitoare la:

    a) cerinţele minime de capital, prevăzute la art. 126 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 99/2006 privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului şi în Regulamentul Băncii Naţionale a României nr. 13/2006 şi Regulamentul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 18/2006 privind determinarea cerinţelor minime de capital pentru instituţiile de credit şi firmele de investiţii;

    b) participaţiile calificate în entităţi nefinanciare, prevăzute la art. 143-147 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 99/2006 privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului;

    c) procesul intern de adecvare a riscurilor, prevăzut la art. 148-149 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 99/2006 privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului;

    d) expunerile mari, prevăzute în Regulamentul Băncii Naţionale a României nr. 16/2006 şi Regulamentul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 21/2006 privind expunerile mari ale instituţiilor de credit şi ale firmelor de investiţii.

    ART. 6


    (1) Fără a se aduce atingere obligaţiilor de respectare a cerinţelor prudenţiale la nivel individual, potrivit prevederilor art. 13, instituţiile de credit, persoane juridice române, controlate de o societate financiară holding-mamă la nivelul României, trebuie să îndeplinească, pe baza raportărilor financiare şi prudenţiale consolidate ale respectivei societăţi financiare holding, potrivit metodelor prevăzute la art. 19-21, obligaţiile menţionate la art. 5, referitoare la cerinţele minime de capital, participaţiile calificate în entităţi nefinanciare, procesul intern de evaluare a adecvării capitalului la riscuri şi la expunerile mari.

    (2) În cazul în care mai multe instituţii de credit, persoane juridice române şi din alte state membre, sunt controlate de o societate financiară holding-mamă la nivelul unui stat membru, prevederile alin. (1) se aplică numai instituţiei de credit care este supravegheată pe bază consolidată de către Banca Naţională a României, potrivit prevederilor art. 3.

    ART. 7


<   2   3   4   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic