Inapoi la Cautare

REGULAMENT 13 /2017


pentru modificarea şi completarea Regulamentului Autorităţii de Supraveghere Financiară nr. 10/2015 privind administrarea fondurilor de investiţii alternative


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 28.01.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (28.01.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "f) dovada obţinerii certificării prevăzute la art. 8 alin. (5) lit. a);"

    3. La articolul 13, după alineatul (12)
 se introduc opt noi alineate, alineatele (13)-(20), cu următorul cuprins:

    "(13) În situaţia în care A.F.I.A. este autorizată şi în calitate de S.A.I., iar departamentul de administrare a riscului este format din mai multe persoane, cerinţele de eligibilitate şi de înregistrare în Registrul A.S.F. prevăzute în prezentul regulament pentru persoana responsabilă cu administrarea riscurilor sunt aplicabile doar persoanelor care vor deţine exclusiv această calitate în cadrul A.F.I.A.

(14) Retragerea autorizaţiei ofiţerului de conformitate al A.F.I.A. se realizează în mod corespunzător cu retragerea autorizaţiei reprezentantului compartimentului de control intern al S.A.I. prevăzută de Regulamentul Autorităţii de Supraveghere Financiară nr. 14/2015
 privind evaluarea şi aprobarea membrilor structurii de conducere şi a persoanelor care deţin funcţii-cheie în cadrul entităţilor reglementate de Autoritatea de Supraveghere Financiară şi art. 39 din Regulamentul Autorităţii de Supraveghere Financiară nr. 9/2014
 privind autorizarea şi funcţionarea societăţilor de administrare a investiţiilor, a organismelor de plasament colectiv în valori mobiliare şi a depozitarilor organismelor de plasament colectiv în valori mobiliare, cu modificările ulterioare.

(15) Retragerea autorizaţiei persoanei responsabile cu administrarea riscului se realizează în conformitate cu prevederile Regulamentului Autorităţii de Supraveghere Financiară nr. 14/2015
.

(16) A.F.I.A. are obligaţia să solicite A.S.F. retragerea autorizaţiei persoanei responsabile cu administrarea riscului cel târziu la data încetării sau schimbării raporturilor de muncă.

(17) În cazul în care A.F.I.A. nu îşi îndeplineşte obligaţia prevăzută la alin. (16), persoana responsabilă cu administrarea riscului este în drept să solicite retragerea autorizaţiei sale, toate taxele şi comisioanele aferente fiind suportate de către A.F.I.A.

(18) Retragerea la cerere a autorizaţiei persoanei responsabile cu administrarea riscului se decide de către A.S.F. în termen de 30 de zile de la data depunerii cererii, însoţită de explicarea motivelor care au condus la această solicitare, de documentele justificative cu privire la data încetării sau schimbării raporturilor de muncă şi de dovada achitării în contul A.S.F. a tarifelor stabilite conform reglementărilor în vigoare.

(19) În situaţia în care A.F.I.A. nu mai are autorizată o persoană în funcţia de ofiţer de conformitate sau în cazul indisponibilităţii temporare a acesteia, în conformitate cu prevederile prezentului regulament, unul dintre membrii departamentului de conformitate al A.F.I.A. va prelua provizoriu atribuţiile persoanei autorizate. În cazul în care departamentul este format dintr-un singur membru, unul dintre directorii/membrii directoratului A.F.I.A. va îndeplini provizoriu, pentru o perioadă de maximum 3 luni într-un an calendaristic, şi funcţia de ofiţer de conformitate. Persoana care îndeplineşte provizoriu funcţia de ofiţer de conformitate este notificată A.S.F.

(20) În situaţia în care A.F.I.A. nu mai are autorizată o persoană în funcţia de administrator de risc sau în cazul indisponibilităţii temporare a acesteia în conformitate cu prevederile prezentului regulament, unul dintre directorii/membrii directoratului A.F.I.A. va îndeplini provizoriu, pentru o perioadă de maximum 3 luni într-un an calendaristic, şi funcţia de administrator de risc. Directorul din cadrul A.F.I.A. care are în atribuţie coordonarea şi supravegherea funcţiei de administrare a portofoliului în cadrul A.F.I.A. nu poate prelua temporar atribuţiile funcţiei de administrare a riscurilor. Persoana care îndeplineşte provizoriu această funcţie este notificată A.S.F."

    4. La articolul 17, alineatul (8)
 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "(8) În aplicarea prevederilor art. 18 alin. (1) şi (8) şi cu respectarea prevederilor art. 7 alin. (2) lit. e)
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.