Inapoi la Cautare

REGLEMENTĂRI din /2000


privind modificarea instalaţiilor de alimentare a motoarelor autovehiculelor, care au fost omologate pentru circulaţia pe drumurile publice din România


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 01.02.2001 și 16.10.2003 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 01.02.2001 și 16.10.2003 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


	

 ┌───────────────────────────────────────────────────────────┬────────────────┐
 │ Ministerul Transporturilor │ RNTR 6 │
 ├───────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
 │ │ │
 │ Reglementări şi norme tehnice privind modificarea │ Aprobate prin │
 │ instalaţiilor de alimentare a motoarelor autovehiculelor, │ Ordinul │
 │ care au fost omologate pentru circulaţia pe drumurile │ ministrului │
 │ publice din România cu un anumit carburant prevăzut de │transporturilor │
 │ constructor, pentru funcţionarea şi cu gaze petroliere │ 924 din 5 │
 │ lichefiate (GPL) şi autorizarea agenţilor economici care │ decembrie 2000 │
 │ executa montarea, reviziile tehnice şi repararea │ │
 │ instalaţiilor de alimentare a motoarelor cu GPL │ │
 │ │ │
 └───────────────────────────────────────────────────────────┴────────────────┘


    1. Obiectul şi domeniul de aplicare

    1.1. Prezentele reglementări se referă la reechiparea autovehiculelor omologate iniţial sa funcţioneze cu benzina, motorina sau cu alţi carburanţi lichizi, pentru a funcţiona alternativ şi cu gaze petroliere lichefiate (GPL).

    Acestea se aplică tuturor autovehiculelor prevăzute la alin. 1 care pot circula în mod permanent sau ocazional pe drumurile publice din România, indiferent dacă sunt destinate transportului de persoane sau de mărfuri ori efectuării de servicii sau lucrări.

    1.2. În scopul armonizării reglementărilor tehnice care se aplică pe plan naţional cu reglementările tehnice aplicabile pe plan european, la baza prezentelor reglementări stau regulamentele Comisiei Economice pentru Europa a O.N.U. şi prevederile aplicabile ale directivelor Uniunii Europene, care se referă la echipamentele de alimentare cu GPL şi la montarea acestora, precum şi la autovehiculele echipate cu instalaţii de alimentare cu GPL, urmărindu-se în mod permanent alinierea la modificările regulamentelor şi directivelor care ţin seama de progresul tehnic din acest domeniu.

    2. Dispoziţii generale

    2.1. Instalatia de alimentare a motorului unui autovehicul care a fost omologat în ansamblu pentru circulaţia pe drumurile publice cu un anumit combustibil convenţional prevăzut de constructorul autovehiculului (benzina, motorina) poate fi modificată şi pentru funcţionarea cu gaze petroliere lichefiate (GPL) numai în următoarele condiţii:

    a) toate echipamentele speciale şi fiecare componenta a sistemului de alimentare cu GPL trebuie să fie omologate în funcţie de clasa de presiune de funcţionare, conform prevederilor Regulamentului nr. 67 al Comisiei Economice pentru Europa a O.N.U., seria de amendamente 01, partea întâi;

    b) autovehiculul modificat pentru alimentarea alternativa a motorului cu GPL trebuie să fie certificat pentru funcţionarea cu GPL, conform Regulamentului nr. 67 al Comisiei Economice pentru Europa a O.N.U., seria de amendamente 01, partea a doua; prin modificarea instalaţiei de alimentare se înţelege montarea unei instalaţii de alimentare a motorului unui autovehicul cu GPL, precum şi toate intervenţiile ce se efectuează asupra autovehiculului în acest scop;

    c) emisiile poluante din gazele de evacuare ale autovehiculului trebuie să fie verificate conform prevederilor RNTR 1, atât pentru funcţionarea cu carburantul convenţional prevăzut iniţial de constructor, cat şi pentru funcţionarea cu GPL;

    d) masa totală maxima de înmatriculare a autovehiculului şi repartiţia maselor pe axe după montarea echipamentului GPL nu trebuie să le depăşească pe cele declarate de constructor la omologarea autovehiculului;

    e) performanţele dinamice ale autovehiculului nu trebuie să fie afectate în mod notabil.

    2.2. Instalaţiile de alimentare cu GPL a motoarelor autovehiculelor pot fi comercializate numai dacă sunt certificate de Regia Autonomă "Registrul Auto Roman", denumita în continuare Registrul Auto Roman, şi dacă sunt montate de un agent economic autorizat de Registrul Auto Roman, conform prezentelor reglementări.

    2.3. Atelierele de montare, revizii tehnice periodice şi reparaţii se autorizează de Registrul Auto Roman pe baza evaluării proceselor respective, folosindu-se proceduri specifice de evaluare a conformităţii, conform SR 10000-1: 1994 şi SR ISO 10013: 1997, anexa B.

    2.4. În urma evaluării Registrul Auto Roman emite certificatul de conformitate, prin care se aproba utilizarea tipului respectiv de instalatie de alimentare a motorului cu GPL pe autovehicul.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic