Inapoi la Cautare

PROTOCOL 18422 /2016


privind procedura eliberării şi a plăţii onorariilor pentru eliberarea certificatelor de moştenitor, a certificatelor de moştenitor suplimentar, a certificatelor de legatar şi a certificatelor de vacanţă succesorală, în derularea Programului naţional de cadastru şi carte funciară


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.10.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (29.10.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


──────────

    Aprobat de Ordinul nr. 1.125 din 16 septembrie 2016, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 758 din 28 septembrie 2016

──────────

    I. Părţile semnatare

    Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), cu sediul în Bucureşti, Splaiul Independenţei nr. 202 A, et. 1, sectorul 6, reprezentată de domnul Radu Codruţ Ştefănescu, preşedinte al Consiliului de administraţie, director general,

    şi

    Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România (UNNPR), cu sediul în Bucureşti, strada General Berthelot nr. 41, sectorul 1, Bucureşti, reprezentată, conform Hotărârii Consiliului Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România nr. 3 din data de 4 martie 2016, de domnul notar public Vasile Varga, vicepreşedinte,

    II. Principii generale care vor sta la baza colaborării dintre cele două instituţii:

    ● ANCPI gestionează Programul naţional de cadastru şi carte funciară (denumit în continuare Programul), în scopul înregistrării gratuite a tuturor imobilelor din România în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară, prin realizarea planului cadastral al imobilelor şi deschiderea cărţilor funciare.

    ● În aplicarea art. 9 alin. (24) din Legea cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7/1996, republicată, cu modificările ulterioare (denumită în continuare Lege), în cadrul Programului, dreptul de proprietate şi celelalte drepturi reale asupra unui imobil, inclusiv cele provenite din succesiune, se înscriu în documentele tehnice şi reflectă situaţia tehnică şi juridică actuală a imobilelor.

    ● Prin Memorandumul de înţelegere dintre Uniunea Europeană şi România semnat la Bucureşti la 5 noiembrie 2013 şi la Bruxelles la 6 noiembrie 2013, ratificat prin Legea nr. 31/2014*1), a fost instituită obligaţia ca pentru accelerarea înregistrării sistematice a imobilelor să se identifice proceduri adecvate pentru o soluţionare rapidă a cazurilor de succesiuni nedezbătute.

──────────

    *1) Legea nr. 31/2014 privind ratificarea Acordului preventiv pentru facilitatea de împrumut dintre Uniunea Europeană, în calitate de Împrumutător, şi România, în calitate de Împrumutat, şi Banca Naţională a României, în valoare de maximum 2 miliarde euro, semnat la Bucureşti la 5 noiembrie 2013 şi la Luxemburg la 19 noiembrie 2013, şi a Memorandumului de înţelegere dintre Uniunea Europeană şi România, semnat la Bucureşti la 5 noiembrie 2013 şi la Bruxelles la 6 noiembrie 2013, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 267 din 11 aprilie 2014.

──────────

    ● În aplicarea acestor principii, prin Lege s-au prevăzut gratuităţi pentru cetăţeni în vederea înscrierii în cartea funciară a imobilelor deţinute în unităţile administrativ-teritoriale ce fac obiectul înregistrării sistematice, inclusiv scutirea de la plata onorariilor notariale pentru eliberarea certificatelor de moştenitor, a certificatelor de moştenitor suplimentare, a certificatelor de legatar, precum şi a certificatelor de vacanţă succesorală (denumite în continuare certificate de moştenitor), cu privire la imobile ce fac obiectul înregistrării sistematice, onorarii care vor fi achitate de ANCPI.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic