Inapoi la Cautare

PROGRAM din /2007


de reconstrucţie a caselor de locuit afectate de calamităţile naturale produse în judeţele Bacău, Galaţi, Vaslui şi Vrancea în luna septembrie 2007


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 24.08.2019, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (24.08.2019) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    ART. 1

    (1) Programul de reconstrucţie a caselor de locuit afectate de calamităţile naturale produse în judeţele Bacău, Galaţi, Vaslui şi Vrancea în luna septembrie 2007, denumit în continuare Program, are drept scop achiziţia de materiale cu finanţare de la bugetul de stat, pentru reconstrucţia în regie proprie de către proprietari sau prin prestatori de servicii şi executanţi specializaţi a caselor afectate de calamităţile naturale, în condiţiile legii.

    (2) Programul se realizează prin achiziţionarea în mod centralizat prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe, aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, a materialelor destinate reconstruirii unor case de locuit afectate de calamităţile naturale, conform abilitării date prin Legea nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, cu modificările şi completările ulterioare.

    (3) Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, în baza solicitărilor transmise de instituţiile prefectului, va stabili sumele necesare pentru sprijinirea acţiunilor prevăzute la alin. (2).

    ART. 2

    (1) Instituţiile prefectului monitorizează inventarierea caselor de locuit afectate, situate în raza administrativ-teritorială în care îşi exercită autoritatea, şi fac propuneri pentru reconstrucţia acestora, propuneri pe care le transmit Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor în vederea stabilirii şi solicitării sumelor necesare a fi alocate de la bugetul de stat pentru achiziţionarea de materiale, conform modelului prevăzut în anexa nr. 1 la prezentul program, pentru fiecare zonă de autoritate a consiliilor locale din judeţ.

    (2) Pentru efectuarea propunerilor precizate la alin. (1) instituţiile prefectului vor lua următoarele măsuri:

    a) constituirea prin ordin al prefectului a unei comisii de inventariere din care să facă parte primarul sau viceprimarul unităţii administrativ-teritoriale, un reprezentant al instituţiei prefectului, un reprezentant al inspectoratului judeţean în construcţii sau al direcţiei de urbanism judeţene şi, după caz, experţi sau specialişti în construcţii ori în economia construcţiilor;

    b) constituirea prin dispoziţie a primarului a unei comisii sociale care va analiza starea socială a familiilor sinistrate, numărul de persoane din fiecare familie, situaţia materială a acestora şi alte aspecte de natură să conducă la concluzia că respectivii pot sau nu să îşi reconstruiască sau să îşi reabiliteze locuinţa în regie proprie.

    (3) Comisia de inventariere prevăzută la alin. (2) va prezenta instituţiei prefectului inventarul caselor distruse sau avariate, după modelul prevăzut în anexa nr. 1, defalcat pentru fiecare rază administrativ-teritorială în care îşi exercită autoritatea consiliile locale, inventar care va fi şi însoţit în mod obligatoriu de fişele tehnice ale caselor de locuit, întocmite conform modelului prevăzut în anexa nr. 2 la prezentul program.

    (4) Propunerile instituţiilor prefectului, prevăzute la alin. (1), se întocmesc în baza inventarelor efectuate în condiţiile alin. (3) şi a rezultatelor anchetelor sociale prezentate de comisiile prevăzute la alin. (2) lit. a), precizându-se distinct casele care nu pot fi reconstruite sau reparate în regie proprie de către proprietari datorită incapacităţii fizice a acestora de a realiza asemenea lucrări şi/sau a lipsei surselor de finanţare pentru contractarea lor cu prestatori de servicii şi executanţi specializaţi.

    (5) Consiliile locale, cu sprijinul direcţiilor de urbanism judeţene şi al oficiilor de cadastru, vor asigura întocmirea planurilor de urbanism pentru amplasamente noi propuse, în cazul strămutării gospodăriilor afectate, stabilind şi regimul juridic cu privire la dreptul de proprietate şi/sau de folosinţă asupra terenurilor de construcţie din noile amplasamente, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

    ART. 3

    (1) Achiziţia materialelor principale de construcţii prevăzută la art. 1 alin. (2) şi repartizarea acestora pe judeţe şi localităţi se fac pe baza necesarului stabilit de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, conform solicitărilor transmise de primarii localităţilor prin instituţia prefectului din judeţele de care aparţin. Primarii localităţilor răspund, potrivit legii, pentru legalitatea, necesitatea, oportunitatea, realitatea şi exactitatea datelor transmise.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.