Inapoi la Cautare

PROCEDURĂ din /2008


de anulare din oficiu a înregistrării în scopuri de TVA a persoanelor impozabile înregistrate în scopuri de TVA, care figurează în lista contribuabililor inactivi


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 17.04.2008 și 04.05.2010 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 17.04.2008 și 04.05.2010 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    A. Procedura generală

    1. Organele fiscale anulează din oficiu înregistrarea în scopuri de TVA a persoanelor impozabile care figurează în lista contribuabililor inactivi constituită potrivit reglementărilor legale în vigoare.

    2. Procedura de anulare din oficiu a înregistrării în scopuri de TVA a contribuabililor inactivi se aplică ori de câte ori se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, un ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală pentru aprobarea listei contribuabililor inactivi, în termen de 5 zile lucrătoare de la data publicării acestuia.

    3. După publicarea ordinului pentru aprobarea listei contribuabililor inactivi, direcţia de specialitate transmite Direcţiei generale de tehnologia informaţiei lista contribuabililor declaraţi inactivi, care conţine:

    a) codul de identificare fiscală;

    b) denumirea contribuabilului;

    c) numărul ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală prin care au fost declaraţi inactivi;

    d) data de la care au fost declaraţi inactivi.

    4. Direcţia generală de tehnologia informaţiei înscrie în dreptul fiecărui contribuabil seria şi numărul certificatului de înregistrare în scopuri de TVA, sortează contribuabilii în funcţie de domiciliul fiscal al acestora şi transmite listele rezultate direcţiilor generale ale finanţelor publice judetene şi a municipiului Bucureşti, precum şi Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili.

    5. În termen de două zile lucrătoare de la primirea listei, fiecare direcţie generală a finanţelor publice judeţeană şi a municipiului Bucureşti transmite listele administraţiilor finanţelor publice în a căror evidenţă fiscală sunt înregistraţi contribuabilii respectivi.

    6. Compartimentul cu atribuţii în domeniul gestionării Registrului contribuabililor şi declaraţiilor fiscale, denumit în continuare compartiment de specialitate, din cadrul fiecărui organ fiscal competent, analizează lista primită şi verifică, pentru fiecare contribuabil, dacă sunt îndeplinite condiţiile de reactivare sau dacă, pentru contribuabilul respectiv, a fost începută procedura de reactivare ca urmare a declarării inactivităţii prin eroare materială a organului fiscal.

    7. În urma analizei, lista contribuabililor inactivi se structurează pe 3 secţiuni:

    a) secţiunea I - contribuabili declaraţi inactivi pentru care se operează scoaterea din oficiu din evidenţa persoanelor impozabile înregistrate în scopuri de TVA;

    b) secţiunea a II-a - contribuabili declaraţi inactivi prin eroare materială a organului fiscal;

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic