Inapoi la Cautare

PROCEDURĂ din /2007


de administrare şi monitorizare a contribuabililor mijlocii în vederea aplicării Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 266/2007 privind organizarea activităţii de administrare a contribuabililor mijlocii la administraţiile finanţelor publice pentru contribuabilii mijlocii din cadrul direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 06.03.2007 și 19.02.2015 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 06.03.2007 și 19.02.2015 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Organele fiscale competente pentru administrarea contribuabililor mijlocii definiţi la art. 1 din Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 266/2007 privind organizarea activităţii de administrare a contribuabililor mijlocii la administraţiile finanţelor publice pentru contribuabilii mijlocii din cadrul direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene sunt administraţiile finanţelor publice pentru contribuabilii mijlocii din cadrul direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene pentru:

    - contribuabilii persoane juridice care îşi au domiciliul fiscal pe raza teritorială a judeţului;

    - sediile secundare ale contribuabililor mijlocii, care îşi desfăşoară activitatea pe raza teritorială a judeţului, chiar dacă domiciliul fiscal al contribuabililor mijlocii, persoane juridice, care le-au înfiinţat, se află pe raza teritorială a altor judeţe.

    A. Procedura de înregistrare fiscală

    1. Modificările intervenite în datele declarate iniţial de contribuabilii mijlocii şi înscrise în certificatul de înregistrare se fac prin depunerea cererii de înregistrare a menţiunilor/cererii de preschimbare a certificatului de înregistrare la oficiul registrului comerţului de pe lângă tribunal.

    2. Modificările intervenite în datele declarate iniţial de contribuabilii mijlocii, care privesc obligaţiile declarative, inclusiv înregistrarea/scoaterea din evidenţă ca persoană impozabilă înregistrată în scopuri de TVA, vor fi declarate de către aceştia la organul fiscal competent în termen de 30 de zile de la data producerii acestora, cu excepţia TVA, pentru care termenul este stabilit prin legea specială.

    3. La primirea de la oficiul registrului comerţului de pe lângă tribunal a modificărilor menţionate la pct. 1, se va actualiza cu aceste date Registrul contribuabililor al administraţiilor finanţelor publice pentru contribuabilii mijlocii din cadrul direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene.

    4. Înregistrarea sediilor secundare ale contribuabililor mijlocii, cu excepţia sucursalelor care se înregistrează conform procedurilor speciale în materie de înregistrare a comercianţilor, se face prin completarea şi depunerea formularului "Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru sediile secundare (060)" la administraţiile finanţelor publice pentru contribuabilii mijlocii din cadrul direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene sau la Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, în a cărei rază teritorială îşi desfăşoară activitatea sediul secundar, după caz.

    5. Scoaterea din evidenţa fiscală a sediilor secundare ale contribuabililor mijlocii înfiinţate pe raza unui judeţ sau a municipiului Bucureşti, după caz, se face prin depunerea formularului 060 menţionat mai sus la organul fiscal competent, împreună cu certificatul de înregistrare fiscală, în vederea anulării.

    6. Informaţiile referitoare la înfiinţarea şi scoaterea din evidenţă a sediilor secundare ale contribuabililor mijlocii, care îşi desfăşoară activitatea pe raza altor judeţe, se transmit administraţiilor finanţelor publice pentru contribuabilii mijlocii din cadrul direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene, direcţiei generale a finanţelor publice a judeţului, respectiv prin administraţiile finanţelor publice pentru contribuabilii mijlocii sau Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, după caz, prin Direcţia generală a tehnologiei informaţiei, şi se evidenţiază într-o secţiune separată a Registrului contribuabililor.

    7. Organul fiscal competent va transmite, după caz, unităţii de trezorerie şi contabilitate publică a municipiului reşedinţă de judeţ sau Direcţiei de Trezorerie a Municipiului Bucureşti orice modificare cu privire la luarea sau scoaterea din administrare a contribuabililor mijlocii sau a sediilor secundare din judeţ la data producerii modificării.

    B. Obligaţii declarative

    1. Contribuabilii mijlocii, definiţi potrivit art. 1 din Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 266/2007 depun declaraţii fiscale la organul fiscal competent prevăzut în prezenta procedură.

    2. În cazul contribuabililor mijlocii care au sedii secundare înregistrate ca plătitori de impozit pe veniturile din salarii, conform legii, declararea impozitului pe veniturile din salarii pentru activitatea sediilor secundare se face la organul fiscal competent în administrarea acestora, prevăzut la art. 2 alin. (3) din Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 266/2007.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.