Inapoi la Cautare

PROCEDURĂ din /2003


de restituire proporţională a taxei de autorizare aferente perioadei de nefuncţionare a activităţilor de comercializare a mărfurilor în regim duty-free


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 06.08.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (06.08.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    1. În cazul autorizaţiilor emise înainte de intrarea în vigoare a Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 104/2002 privind regimul vamal al mărfurilor comercializate în regim duty-free, pentru desfăşurarea activităţilor de comercializare a mărfurilor în regim duty-free, indiferent de locul de amplasare a magazinelor, se va proceda la restituirea proporţională a taxei de autorizare aferente perioadei de nefunctionare a acestora.

    2. Perioada de nefunctionare reprezintă pentru magazinele duty-free din aeroporturile internaţionale perioada de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, a Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 104/2002, respectiv 11 septembrie 2002, şi până la data la care expira de drept anul de funcţionare pentru care s-a făcut plata taxei de autorizare anuală.

    Pentru magazinele duty-free situate în punctele de trecere a frontierei de stat terestre şi navale, după locurile stabilite pentru efectuarea controlului vamal, duty-free diplomatice şi de comercializare a mărfurilor în regim duty-free la bordul aeronavelor, perioada de nefunctionare reprezintă perioada de la data de 10 noiembrie 2002 şi până la data la care expira de drept anul de funcţionare pentru care s-a făcut plata taxei de autorizare anuală.

    3. Suma de restituit la care are dreptul persoana juridică solicitanta rezultă din următorul calcul: se împarte 10.000 dolari S.U.A. la 365 de zile, iar rezultatul se înmulţeşte cu numărul zilelor de nefunctionare. Suma în dolari S.U.A. rezultată se transforma în lei, potrivit procedurii de la pct. 4.

    4. Suma în lei care se solicita a fi restituită pentru perioada de nefunctionare a magazinelor în regim duty-free se determina de către persoana juridică solicitanta, prin transformarea sumei în dolari S.U.A., la cursul de schimb stabilit şi comunicat de Banca Naţionala a României în fiecare zi de joi, şi se înscrie în cererea (model prezentat în anexa nr. 1) adresată Direcţiei generale de politici şi legislaţie privind veniturile bugetului general consolidat din Ministerul Finanţelor Publice în vederea stabilirii sumei de restituit.

    Direcţia generală de politici şi legislaţie privind veniturile bugetului general consolidat analizează modul de calcul al sumei ce se solicita a fi restituită şi întocmeşte în doua exemplare originale avizul (model prezentat în anexa nr. 2), în care înscrie suma stabilită pentru a fi restituită, îşi retine un exemplar al acestui document, iar celălalt exemplar se eliberează persoanei juridice solicitante.

    5. Persoana juridică solicitanta depune la organul fiscal teritorial competent o cerere de restituire a sumei cuprinse în avizul eliberat de Direcţia generală de politici şi legislaţie privind veniturile bugetului general consolidat din Ministerul Finanţelor Publice, însoţită de următoarele documente:

    - o copie a autorizaţiei de funcţionare emise de Ministerul Finanţelor Publice, pentru care s-a efectuat plata taxei;

    - o copie a ordinului de plată şi a extrasului de cont, care atesta efectuarea plăţii taxei;

    - originalul avizului eliberat de Direcţia generală de politici şi legislaţie privind veniturile bugetului general consolidat din Ministerul Finanţelor Publice, prin care s-a stabilit suma de restituit de către aceasta direcţie.

    6. Restituirea diferenţelor de taxa de autorizare pentru funcţionarea în regim duty-free se efectuează de către organele fiscale competente, în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 61/2002 privind colectarea creanţelor bugetare, aprobată şi modificată prin Legea nr. 79/2003, cu modificările ulterioare, şi cu procedura de restituire prevăzută în Normele metodologice referitoare la aplicarea prevederilor din Ordonanţa Guvernului nr. 61/2002 privind colectarea creanţelor bugetare, aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1.785/2002.

    În situaţia în care persoana juridică în cauza are obligaţii restante la bugetul de stat, organele fiscale competente vor proceda la compensarea acestor obligaţii, după care vor restitui efectiv numai diferenţa de suma rămasă după compensare.

    7. Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezenta procedura.

    ANEXA 1

    -------
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.