Inapoi la Cautare

PROCEDURĂ din /2001


de organizare şi desfăşurare a examenului pentru înscrierea pe lista cuprinzând persoanele agreate pentru certificarea bilanţului contabil şi a contului de execuţie bugetară la instituţiile publice. Încheierea contractului de certificare. Cazurile de excludere a persoanelor fizice şi juridice din lista cuprinzând persoanele agreate


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 17.09.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (17.09.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    1. Organizarea şi desfăşurarea examenului

    Direcţiile generale ale finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, anunta în mod public organizarea examinării profesionale a persoanelor fizice şi juridice externe în vederea agrearii.

    În anunţ se vor preciza: locul, data şi condiţiile de înscriere şi participare la examen, precum şi bibliografia din care se va efectua examinarea candidaţilor.

    La stabilirea bibliografiei minime obligatorii se va avea în vedere cuprinderea legislaţiei din cel puţin următoarele domenii: auditul intern al instituţiilor publice, activitatea financiar-contabila a instituţiilor publice, finanţe publice, achiziţii publice şi executare silită.

    Condiţiile de eligibilitate în vederea examinării pentru înscrierea pe lista cuprinzând persoanele agreate sunt următoarele:

    A. pentru persoane fizice:

    a) să fie licentiate ale unei facultăţi cu profil economic şi să aibă o vechime în specialitate economică, pe studii superioare, de cel puţin 3 ani, sau să aibă calitatea de expert contabil ori contabil autorizat cu studii medii sau superioare, ori să aibă calitatea de auditor financiar;

    b) să prezinte cazier juridic din care să rezulte că nu au antecedente penale;

    c) să facă dovada ca au capacitatea deplina de exerciţiu;

    B. pentru persoane juridice:

    a) să aibă prevăzută în statut, ca obiect de activitate exclusiv, activitatea de certificare a bilanţului contabil şi a contului de execuţie bugetară pentru instituţiile publice sau să fie societate comercială de expertiza contabila care să aibă prevăzută în statut, ca obiect de activitate, şi certificarea bilanţului contabil şi a contului de execuţie bugetară pentru instituţiile publice;

    b) persoanele fizice, angajate ale persoanelor juridice, care vor efectua certificarea în numele persoanei juridice respective, trebuie să îndeplinească condiţiile de agreare pentru persoanele fizice, menţionate la lit. A;

    c) să depună la structurile de audit intern de la nivelul direcţiei generale a finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, documentaţia din care să rezulte îndeplinirea condiţiilor prevăzute la lit. a) şi b).

    La nivelul direcţiei generale a finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, se vor constitui, prin decizie a directorului general, comisii de examinare profesională formate din:

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic