Inapoi la Cautare

PROCEDURĂ din /2013


specifice de implementare şi control, precum şi formularistica necesară privind acordarea ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 21.10.2019, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (21.10.2019) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    ART. 1

    (1) Cantităţile maxime de motorină cu acciză redusă ce se pot achiziţiona în anii 2013 şi 2014 în sectorul producţiei primare de produse agricole pentru lucrări mecanizate în agricultură, respectiv în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare, pentru care se acordă ajutorul de stat sub formă de rambursare, sunt cele prevăzute în anexa la Hotărârea Guvernului nr. 763/2013 pentru aprobarea normelor metodologice privind acordarea unui ajutor de stat pentru motorina utilizată în agricultură.

    (2) Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare, trimestrial, pentru motorina achiziţionată de la data intrării în vigoare a Hotărârii Guvernului nr. 763/2013 până la data de 30 septembrie 2014 pentru efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare şi reprezintă diferenţa dintre acciza standard şi acciza redusă în limita cantităţilor prevăzute la alin. (1).

    (3) În cazul în care cantităţile de motorină pentru care se solicită plăţi în cadrul schemei de ajutor depăşesc cantităţile prevăzute la alin. (1), cuantumul plăţilor se reduce proporţional pentru toate sectoarele prevăzute.

    ART. 2

    (1) Beneficiarii ajutorului de stat prevăzut la art. 1 sunt beneficiarii prevăzuţi în cuprinsul dispoziţiilor art. 3 lit. a)-d) din Ordonanţa Guvernului nr. 14/2010 privind măsuri financiare pentru reglementarea ajutoarelor de stat acordate producătorilor agricoli, începând cu anul 2010, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 74/2010, cu modificările ulterioare.

    (2) Persoanele fizice pot fi acceptate ca potenţiali beneficiari ai prezentei scheme dacă se angajează să se autorizeze ca persoane fizice autorizate sau întreprinderi individuale conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, cu modificările şi completările ulterioare, în termen de 60 de zile lucrătoare de la data primirii acordului prealabil pentru finanţare prevăzut la art. 5 alin. (1).

    (3) Prevederile prezentelor proceduri specifice nu se aplică beneficiarilor prevăzuţi la alin. (1) şi (2) dacă se află în una dintre următoarele situaţii:

    a) sunt consideraţi întreprinderi aflate în dificultate financiară, definite în sensul Liniilor directoare privind ajutorul de stat pentru salvarea şi restructurarea întreprinderilor aflate în dificultate, publicate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 244 din 1 octombrie 2004, respectiv întreprinderi ce constituie subiectul procedurilor de faliment, reorganizare judiciară sau lichidare;

    b) sunt întreprinderi împotriva cărora a fost emisă o decizie de recuperare a unui ajutor de stat, dacă această decizie de recuperare nu a fost deja executată, conform prevederilor legale în vigoare, precum şi ale art. 13-17 din Ordonanţa Guvernului nr. 14/2010, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 74/2010, cu completările ulterioare.

    ART. 3

    Ajutorul de stat se acordă producătorilor agricoli menţionaţi la art. 2 care îndeplinesc următoarele condiţii, în funcţie de sectoarele - vegetal, zootehnic şi/sau îmbunătăţiri funciare - în care îşi desfăşoară activitatea:

    a) să fie înscrişi în Registrul unic de identificare (RUI) al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (să deţină ID fermier);

    b) să fie înscrişi în evidenţele Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură cu suprafeţele de teren pe care le exploatează sau în Registrul plantaţiilor viticole, după caz;

    c) să fie înscrişi în Registrul agricol cu suprafaţa spaţiilor protejate (sere şi solare), după caz;
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.