Inapoi la Cautare

PROCEDURĂ din /2013


de selectare, prin concurs, a membrilor Consiliului Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 20.01.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (20.01.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    1. Preliminarii

    1.1. În conformitate cu prevederile art. VII din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 92/2012 privind luarea unor măsuri în domeniul învăţământului şi cercetării, precum şi în ceea ce priveşte plata sumelor prevăzute în hotărâri judecătoreşti devenite executorii în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2013, prin modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 75/2005 privind asigurarea calităţii educaţiei, aprobată cu modificări prin Legea nr. 87/2006, cu modificările şi completările ulterioare, selectarea membrilor Consiliului Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) se face prin concurs, în conformitate cu prevederile art. 19^1 alin. (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 75/2005, aprobată cu modificări prin Legea nr. 87/2006, cu modificările şi completările ulterioare, conform unei proceduri proprii publicate anterior declanşării selecţiei.

    1.2. Conform art. 19 alin. (7) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 75/2005, aprobată cu modificări prin Legea nr. 87/2006, cu modificările şi completările ulterioare, durata unui mandat de membru al Consiliului ARACIS este de 4 ani.

    1.3. Procedura proprie de selectare prin concurs a membrilor Consiliului ARACIS cuprinde:

    - stabilirea şi publicarea condiţiilor şi criteriilor de selectare a candidaţilor în vederea respectării prevederilor legale;

    - organizarea şi desfăşurarea selectării prin concurs;

    - validarea şi anunţarea rezultatului selecţiei.

    1.4. Conform art. 19^1 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 75/2005, aprobată cu modificări prin Legea nr. 87/2006, cu modificările şi completările ulterioare, ARACIS este condusă de un consiliu alcătuit din 25 de membri, din care 23 de cadre didactice cu funcţii de predare în învăţământul superior care reprezintă, de regulă, domeniile de studii universitare şi 2 studenţi, reprezentanţi ai federaţiilor studenţeşti din România, reconfirmaţi la începutul fiecărui an universitar.

    1.5. Anunţarea publică a concursului pentru selectarea candidaţilor în vederea ocupării posturilor vacante din Consiliul ARACIS se face de către Biroul executiv al Consiliului ARACIS, prin publicarea într-un ziar central, afişarea la sediul ARACIS şi publicarea pe site-ul agenţiei.

    1.6. Înscrierea la concursul pentru selectarea candidaţilor se face la sediul ARACIS din municipiul Bucureşti, bd. Schitu Măgureanu nr. 1, sectorul 5. Termenul de înscriere la concurs este de 15 zile de la anunţarea publică a concursului. Participă la procedura de selectare prin concurs numai candidaţii ale căror dosare au fost depuse şi înregistrate la Secretariatul ARACIS până la ora 14,00 a ultimei zile de înscriere.

    1.7. Candidaţii care se înscriu la concurs sunt selectaţi în nume personal, pentru experienţa lor în asigurarea calităţii educaţiei în învăţământul superior şi competenţa lor managerială şi profesională, ca reprezentanţi ai comunităţii academice în ansamblul său. Membrii Consiliului ARACIS nu sunt selectaţi ca reprezentanţi ai universităţilor în care îşi desfăşoară activitatea didactică, de cercetare sau în domeniul asigurării calităţii şi în acest sens semnează declaraţii pentru evitarea conflictelor de interese.

    1.8. În conformitate cu prevederile art. VIII din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 92/2012, pentru asigurarea continuităţii activităţilor, prin Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 6.540/2012 privind numirea provizorie a membrilor Consiliului Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior, au fost numiţi provizoriu 13 membri ai Consiliului ARACIS, care au avut această calitate şi îndeplinesc condiţiile stabilite prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 92/2012, care intră de drept în componenţa Consiliului ARACIS.

    Acestora li se alătură cei 2 reprezentanţi ai studenţilor, reconfirmaţi de către federaţiile studenţeşti la începutul anului.

    1.9. În primul trimestru al anului 2013, procedura de selectare prin concurs se organizează pentru cadre didactice, în vederea ocupării celor 8 posturi care au fost prevăzute suplimentar prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 92/2012, pentru îmbunătăţirea reprezentării în Consiliul ARACIS a domeniilor de studii universitare şi a celor două posturi devenite vacante prin numirea unui membru alconsiliului în funcţia de rector şi, respectiv, prin deces, posturi pentru care nu a fost posibilă ocuparea anterioară din motive care au determinat promovarea şi aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 92/2012. Mandatul membrilor care vor ocupa aceste posturi este de 4 ani.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.