Inapoi la Cautare

PROCEDURĂ din /2011


privind gestionarea şi eliberarea atestatelor de echivalare pe baza ECTS/SECT a învăţământului universitar de scurtă durată, realizat prin colegiul cu durata de 3 ani sau institutul pedagogic cu durată de 3 ani, cu ciclul I de studii universitare de licenţă, pentru cadrele didactice din învăţământul preuniversitar


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 22.01.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (22.01.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    ART. 1

    În conformitate cu prevederile Metodologiei privind echivalarea pe baza ECTS/SECT a învăţământului universitar de scurtă durată, realizat prin colegiul cu durata de 3 ani sau institutul pedagogic cu durata de 3 ani, cu ciclul I de studii universitare de licenţă, pentru cadrele didactice din învăţământul preuniversitar, aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 5.553/2011, denumită în continuare Metodologie privind echivalarea pe baza ECTS/SECT, procedura de echivalare se finalizează cu acordarea Atestatului de echivalare, al cărui model este prevăzut în anexa la Metodologia privind echivalarea pe baza ECTS/SECT.

    ART. 2

    Listele nominale cuprinzând cadrele didactice validate de comisiile instituite la nivelul instituţiilor de învăţământ superior, pentru care urmează să fie eliberate atestate de echivalare conform Metodologiei privind echivalarea pe baza ECTS/SECT, se afişează la avizierul şi pe pagina web a instituţiilor de învăţământ superior stabilite de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

    ART. 3

    (1) Atestatele de echivalare, al căror model este prevăzut în anexa la Metodologia privind echivalarea pe baza ECTS/SECT, tipărite pe hârtie specială cu filigran continuu, cu respectarea Hotărârii Guvernului nr. 412/1993 privind reproducerea stemei României pe actele oficiale şi sigiliile autorităţilor Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, cu modificările şi completările ulterioare, se gestionează, se completează şi se eliberează de instituţiile de învăţământ superior stabilite de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în conformitate cu prevederile art. 5 din Metodologia privind echivalarea pe baza ECTS/SECT.

    (2) Atestatele de echivalare se încadrează în regimul actelor de studii şi se gestionează în conformitate cu prevederile legale în vigoare privind regimul actelor de studii gestionate de instituţiile de învăţământ superior.

    ART. 4

    Redactarea atestatelor de echivalare se face în limba română, folosindu-se alfabetul latin, prin scriere la calculator, prin dactilografiere sau de mână, cu tuş sau cerneală neagră, fără spaţii libere. Sunt interzise ştersăturile, răzuirile, acoperirile cu pastă corectoare, prescurtările şi/sau adăugările.

    ART. 5

    (1) În termen de 30 de zile de la eliberarea atestatelor de echivalare, instituţiile de învăţământ superior vor transmite Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului un borderou, atât pe suport electronic, cât şi în format letric, vizat de rectorul instituţiei de învăţământ superior, cu evidenţa cadrelor didactice pentru care au fost eliberate atestate de echivalare.

    (2) Borderoul cuprinde următoarele rubrici: numărul curent, numele cadrului didactic, iniţialele prenumelui tatălui/mamei, prenumele cadrului didactic, seria şi numărul formularului, specializarea dobândită prin studiile universitare de scurtă durată, unitatea de învăţământ la care este încadrat, funcţia didactică pe care este încadrat, domeniul în care s-a făcut echivalarea şi specializarea dobândită în urma echivalării.

    (3) Un exemplar din borderou se arhivează la instituţia de învăţământ superior, iar al doilea exemplar, vizat de rectorul instituţiei de învăţământ superior, se arhivează la Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

                                  --------
1  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.