ART. 1 (1) Decizia de reevaluare emisă de către Comisia superioară de evaluare a persoanelor adulte cu handicap va fi transmisă direcţiei generale de asistenţă socială şi protecţia copilului, pe baza căreia aceasta suspendă dreptul la asistenţă socială sub formă de prestaţii sociale, până la încheierea procesului de reevaluare, prin decizie a directorului executiv. (2) Modelul deciziei privind suspendarea dreptului de asistenţă socială sub formă de prestaţii sociale a persoanelor adulte cu handicap este prezentat în anexa nr. 1.
ART. 2 (1) În situaţia în care în urma reevaluării se menţine încadrarea în grad de handicap, Comisia superioară de evaluare a persoanelor adulte cu handicap emite decizia privind încetarea suspendării dreptului de asistenţă socială sub formă de prestaţii sociale a persoanelor adulte cu handicap, al cărei model este prezentat în anexa nr. 2 (2) În situaţia prevăzută la alin. (1), prin decizie a directorului executiv al direcţiei generale asistenţă socială şi protecţia copilului, persoana cu handicap va primi drepturile aferente perioadei suspendării.
ART. 3 În situaţia în care în urma reevaluării se constată că persoana nu este încadrată în gradul de handicap corespunzător sau, după caz, aceasta nu se mai încadrează în grad de handicap, Comisia superioară de evaluare a persoanelor adulte cu handicap dispune, prin decizie, încadrarea în gradul de handicap corespunzător ori anularea certificatului de încadrare în grad şi tip de handicap şi solicită direcţiei generale de asistenţă socială şi protecţia copilului emiterea unei noi decizii pentru stabilirea drepturilor în condiţiile noii încadrări în grad de handicap sau, după caz, încetarea acestora.
ART. 4 (1) Deciziile Comisiei superioare de evaluare a persoanelor adulte cu handicap vor fi transmise în termen de maximum 5 zile atât direcţiei generale de asistenţă socială şi protecţia copilului, pentru a fi aduse la cunoştinţa serviciului de evaluare complexă, care va modifica şi completa corespunzător planul individual de servicii, după caz, cât şi persoanelor cu handicap cărora le sunt aplicabile. (2) Punerea în executare a deciziilor prevăzute la art. 2 se face de către direcţia generală de asistenţă socială şi protecţia copilului care a dispus acordarea prestaţiilor sociale. (3) Deciziile directorului executiv al direcţiei generale de asistenţă socială şi protecţia copilului se aduc la cunoştinţa agenţiilor pentru prestaţii sociale judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, precum şi a beneficiarilor, în termen de maximum 5 zile de la emiterea acestora.
ART. 5 Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezenta procedură.
ANEXA 1