Inapoi la Cautare

PROCEDURĂ din /2009


de supraveghere, în domeniul de activitate al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, a aplicării în plan intern a sancţiunilor internaţionale obligatorii pentru România


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 25.02.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (25.02.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    ART. 1

    (1) În sensul prezentei proceduri, autoritatea competentă în domeniul aplicării sancţiunilor internaţionale privind restricţii de transport obligatorii pentru România este Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, denumit în continuare minister, prin unităţile aflate în coordonarea, subordinea sau sub autoritatea acestuia, denumite în continuare unităţi.

    (2) Coordonarea supravegherii, în domeniul de activitate al ministerului, a aplicării sancţiunilor internaţionale privind restricţii de transport se realizează prin Direcţia generală afaceri europene şi relaţii internaţionale, denumită în continuare DGAERI, în colaborare şi cu sprijinul direcţiilor de transport din cadrul ministerului şi, în funcţie de specificul sancţiunii internaţionale, cu celelalte direcţii sau compartimente.

    (3) În situaţia în care în procesul de coordonare a supravegherii, în domeniul de activitate al ministerului, a aplicării sancţiunilor internaţionale privind restricţii de transport obligatorii pentru România apar probleme care necesită o analiză şi interpretare juridică, DGAERI va solicita punctul de vedere al Direcţiei generale juridice şi resurse umane.

    (4) În vederea realizării unei coordonări prompte şi eficiente a aplicării sancţiunilor internaţionale prevăzute la alin. (1), DGAERI va asigura comunicarea, colaborarea şi schimbul de informaţii cu Ministerul Afacerilor Externe, cu autorităţi sau instituţii competente din România şi din alte state, precum şi cu Consiliul Uniunii Europene şi/sau alte organisme internaţionale.

    ART. 2

    (1) DGAERI va urmări adoptarea şi intrarea în vigoare a actelor prevăzute la art. 1 şi 4 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 202/2008 privind punerea în aplicare a sancţiunilor internaţionale, prin care se instituie/implementează sancţiuni internaţionale privind restricţii de transport, obligatorii pentru România, prin consultarea periodică a Jurnalului Oficial al Uniunii Europene, a Monitorului Oficial al României, precum şi pe orice altă cale oficială de informare.

    (2) După identificarea actelor prevăzute la alin. (1), DGAERI va anunţa de îndată Direcţia informare publică şi comunicare în legătură cu instituirea sancţiunilor internaţionale privind restricţii de transport, în vederea asigurării publicităţii acestora pe pagina de internet a ministerului.

    (3) Concomitent, în funcţie de specificul sancţiunii internaţionale, DGAERI va elabora o notă în care va menţiona actul prin care a fost instituită/implementată sancţiunea internaţională, va identifica restricţiile de transport pe care acesta le prevede, precum şi ramura de transport în care acestea sunt aplicabile, cu referire la capitolul şi articolul unde acestea se regăsesc şi va prezenta propunerea privind direcţia/direcţiile de transport din cadrul ministerului care trebuie informată/informate în legătură cu instituirea restricţiei/restricţiilor de transport respective.

    (4) Nota va fi însoţită de o copie a actului care instituie/implementează sancţiunea internaţională şi, după caz, de documentul oficial prin care ministerul a fost informat în legătură cu adoptarea sancţiunii sau va conţine referiri privind Monitorul/Jurnalul Oficial în care acesta a fost publicat.

    (5) Nota va fi înaintată spre aprobare reprezentantului ministerului desemnat ca membru în Consiliul interinstituţional înfiinţat prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 202/2008 şi apoi va fi transmisă, în copie, direcţiilor de transport menţionate în aceasta.

    ART. 3

    (1) După primirea notei aprobate conform art. 2 alin. (5), direcţia/direcţiile de transport o va/vor transmite de îndată, împreună cu toate documentele care o însoţesc, unităţilor competente din domeniul de activitate pe care îl coordonează, pentru a lua măsurile necesare asigurării punerii în aplicare a sancţiunii internaţionale, în conformitate cu atribuţiile legale care le revin şi cu respectarea normelor/procedurilor interne aprobate conform art. 3 din ordin.

    (2) Unităţile vor solicita avizul sau aprobarea ministerului în situaţiile în care, în vederea punerii în aplicare a unei sancţiuni internaţionale, este necesară exercitarea anumitor competenţe pentru care actele normative care le reglementează activitatea sau alte dispoziţii legale incidente impun obţinerea avizului/aprobării respectiv/respective.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.