Inapoi la Cautare

PROCEDURĂ din /2007


pentru aplicarea art. 29 din Normele privind controlul calităţii activităţii de audit financiar şi a serviciilor conexe acestuia


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 13.06.2007 și 05.09.2010 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 13.06.2007 și 05.09.2010 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    I. Constatarea modului de remediere a neconformităţilor reţinute cu ocazia primei inspecţii se face prin repetarea inspecţiei, în cadrul celor 3 ani de monitorizare prevăzuţi la art. 29 din Normele privind controlul calităţii activităţii de audit financiar şi a serviciilor conexe, aprobate prin Hotărârea Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din România nr. 70/2006, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 786 din 18 septembrie 2006, astfel:

    1. Programarea repetării inspecţiei se va face pe baza informaţiilor privind data desfăşurării primei inspecţii, potrivit procedurilor existente, respectiv transmiterea scrisorii de anunţare a inspecţiei, primirea confirmării auditorului şi includerea acţiunii în programul de activitate. Cu aceeaşi ocazie poate fi programată şi inspecţia de calitate asupra activităţii desfăşurate de auditorii financiari în perioada curentă, cu condiţia alocării unui fond de timp rezonabil pentru constatarea modului de remediere a neconformităţilor reţinute cu ocazia primei inspecţii.

    2. Desfăşurarea inspecţiei de calitate se va efectua conform normelor şi procedurilor CAFR, astfel:

    a) obiectivele şi modul de întocmire a foilor de lucru constatate ca insuficient fundamentate, cu ocazia primei inspecţii vor fi reverificate, urmărindu-se modul în care auditorul financiar a remediat lipsurile constatate la inspecţia anterioară;

    b) răspunsul transmis în scris CAFR, de către auditorii financiari asupra modului de ducere la îndeplinire a recomandărilor acesteia va fi evaluat sub aspectul realităţii, pe baza datelor şi informaţiilor obţinute cu ocazia repetării inspecţiei;

    c) despre stadiul măsurilor aplicate pentru remedierea neconformităţilor, precum şi a faptului dacă auditorii financiari au participat la cursurile suplimentare de pregătire profesională se vor face precizările necesare în Nota de inspecţie.

    3. În cazul auditorilor financiari care au obţinut calificativul D, potrivit art. 29 lit. A, inspecţia de calitate urmează a se repeta de două ori, la intervale de câte un an, "cheltuielile ocazionate urmând a fi suportate de auditorii financiari în cauză, în conformitate cu decontul de cheltuieli". În baza decontului de cheltuieli, CAFR va factura contravaloarea cheltuielilor ocazionate de repetarea inspecţiei.

    4. Procedura prevăzută la pct. 3 de mai sus se aplică şi auditorilor financiar care au obţinut calificativul C, după a doua inspecţie, în cadrul perioadei de monitorizare de 3 ani.

    II. În funcţie de gradul de îndeplinire a obligaţiilor restante şi de eliminare a neconformităţilor, la propunerea echipelor de inspecţie, Consiliul CAFR este în drept să ia măsuri de anulare sau de extindere a sancţiunilor aplicate, astfel:

    1. În situaţia remedierii deficienţelor:

    a) anularea sancţiunii aplicate după prima inspecţie, acest fapt urmând să fie adus la cunoştinţă în scris auditorilor financiari implicaţi;

    b) radierea auditorilor financiari din lista publicată pe site-ul CAFR, cuprinzând nominalizarea persoanelor care au obţinut calificative profesionale necorespunzătoare.

    2. În situaţia menţinerii deficienţelor:

    a) participarea la cursuri suplimentare, organizate de CAFR, cu suportarea costurilor de către auditorii financiari care nu au participat la cursurile desfăşurate iniţial. Se precizează că aceste cursuri suplimentare sunt organizate de CAFR bianual, în lunile mai şi septembrie ale fiecărui an;

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.