Inapoi la Cautare

PROCEDURĂ din /2006


de predare/primire a carnetelor de muncă aflate în evidenţa instituţiilor din administraţia publică centrală sau locală ori a angajatorilor, societăţi comerciale sau regii autonome cu capital majoritar de stat, la casele teritoriale de pensii, în vederea aplicării prevederilor art. 160 alin. (6) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.02.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (29.02.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Prezentele proceduri reglementează modul de organizare şi desfăşurare a activităţii de predare/primire către casele teritoriale de pensii a carnetelor de muncă aflate în evidenţa instituţiilor din administraţia publică centrală sau locală ori a angajatorilor - societăţi comerciale sau regii autonome cu capital majoritar de stat -, denumite în continuare instituţii sau angajatori, în vederea desfăşurării activităţii de preluare a datelor referitoare la perioadele de stagiu de cotizare realizat în sistemul public de pensii anterior datei de 1 aprilie 2001, precum şi la veniturile salariale aferente.

    1. În temeiul prevederilor art. 2 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 1.768/2005 privind preluarea din carnetele de muncă a datelor referitoare la perioadele de stagiu de cotizare realizat în sistemul public de pensii anterior datei de 1 aprilie 2001, instituţiile sau angajatorii care păstrează şi completează, potrivit prevederilor legale, carnete de muncă urmează să pună aceste documente la dispoziţia casei teritoriale de pensii în a cărei rază teritorială îşi au sediul.

    2. Carnetele de muncă trebuie să fie completate cu toate înscrisurile până la data de 1 aprilie 2001 şi să fie certificate pentru perioadele de până la această dată, conform documentelor gestionate de aceste instituţii sau de angajatori. Certificarea se va efectua pe primul rând liber al carnetului de muncă.

    3. Carnetele de muncă vor fi însoţite de copii ale actelor de identitate ale titularilor, din care să rezulte codul numeric personal. Copiile actelor de identitate vor fi prinse cu capse de prima pagină a carnetului de muncă.

    4. În cazul instituţiilor sau angajatorilor care, potrivit legii, efectuează înscrisuri în carnetele de muncă ale propriilor angajaţi, casa teritorială de pensii va întocmi un grafic de solicitare de la aceştia a carnetelor de muncă, însoţite de copiile actelor de identitate ale titularilor. Graficul de preluare a carnetelor de muncă va ţine cont de capacitatea de prelucrare a datelor de la nivelul caselor teritoriale de pensii şi de minimizarea timpului în care carnetele de muncă nu se vor afla în posesia angajatorilor.

    5. Casele teritoriale de pensii vor solicita în scris instituţiilor sau angajatorilor să predea carnetele de muncă ale propriilor angajaţi în termen de maximum 30 de zile lucrătoare de la primirea înştiinţării scrise.

    6. La preluarea carnetelor de muncă de la instituţiile sau angajatorii prevăzuţi la pct. 1 personalul caselor teritoriale de pensii va verifica îndeplinirea condiţiilor prevăzute la pct. 2 şi 3.

    7. În situaţia în care se constată neîndeplinirea condiţiilor prevăzute la pct. 2 şi/sau 3, documentele preluate potrivit prevederilor pct. 6 vor fi returnate instituţiilor sau angajatorilor, urmând ca solicitarea scrisă prevăzută la pct. 5 să fie reînnoită pentru documentele necorespunzătoare, procedura repetându-se până se constată îndeplinirea respectivelor condiţii.

    8. Instituţiile sau angajatorii vor prezenta carnetele de muncă aflate în evidenţa lor, însoţite de copiile actelor de identitate ale titularilor, din care să rezulte codul numeric personal, în ordinea alfabetică a numelui titularilor, în cutii de carton numerotate, puse la dispoziţie în acest scop de către casele teritoriale de pensii.

    Cutiile utilizate la depozitarea carnetelor de muncă vor avea aplicată o etichetă conţinând codul casei teritoriale de pensii ce urmează să efectueze preluarea datelor din carnetul de muncă, codul unic de identitate (CUI) al instituţiei sau al angajatorului care depune carnetele de muncă, precum şi numărul cutiei. Numărul cutiei este unic la nivelul casei teritoriale de pensii care va ţine evidenţa cutiilor distribuite.

    9. În vederea transmiterii lor către casele teritoriale de pensii, instituţiile sau angajatorii vor centraliza carnetele de muncă şi vor întocmi pentru fiecare cutie, cu ajutorul unui program informatic furnizat de casa teritorială de pensii, un formular conţinând două procese-verbale de predare/primire, întocmit potrivit modelului prezentat în anexa nr. 4 la ordin.

    Formularul va fi întocmit în două exemplare, pe hârtie, însoţit de un fişier pe suport electronic, care va conţine seria şi numărul carnetului de muncă, numele şi prenumele titularului, codul numeric personal al titularului, precum şi codul unic de identificare (CUI) al angajatorului. De asemenea, vor fi menţionate datele de identificare a cutiei în care este depozitat carnetul: codul casei teritoriale de pensii şi numărul cutiei.

    10. Cutiile conţinând carnetele de muncă, însoţite de procesele-verbale şi de fişierele pe suport electronic prevăzute la pct. 9, vor fi predate, de către reprezentanţii desemnaţi ai instituţiilor sau angajatorilor, reprezentanţilor desemnaţi ai caselor teritoriale de pensii.

    Cu această ocazie se verifică similitudinea datelor înscrise în fişierul pe suport electronic cu cele înscrise în procesele-verbale, prin obţinerea unui opis intern de prelucrare, al cărui conţinut trebuie să fie identic cu cel înscris în procesele-verbale.

    Predarea/primirea carnetelor de muncă se va face ulterior verificării conţinutului cutiilor, prin semnarea de către reprezentanţii desemnaţi ai instituţiilor sau angajatorilor şi, respectiv, de către reprezentanţii desemnaţi ai caselor teritorile de pensii a procesului-verbal de predare/primire 1.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.