Inapoi la Cautare

PROCEDURĂ din /2004


de restituire a taxei pe valoarea adăugată aferente bunurilor şi serviciilor destinate desfăşurării la Bucureşti, în perioada 15 septembrie - 5 octombrie 2004, a celui de-al 23-lea Congres poştal universal


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 24.01.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (24.01.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    ART. 1

    (1) Potrivit prevederilor art. 15 din Acordul dintre Guvernul României şi Uniunea Poştală Universală privind organizarea la Bucureşti a celui de-al 23-lea Congres poştal universal, semnat la Bucureşti la 20 iunie 2003, se scutesc de taxa pe valoarea adăugată bunurile şi serviciile pentru activitatea oficială a congresului, suportate din contribuţia uniunii. Scutirea se aplică prin restituirea de la bugetul de stat a taxei pe valoarea adăugată achitate furnizorilor de bunuri şi prestatorilor de servicii.

    (2) Taxa pe valoarea adăugată se restituie în lei la cererea Uniunii Poştale Universale şi pe baza documentelor emise de furnizorii de bunuri şi prestatorii de servicii pe numele uniunii, în care sunt consemnate bunurile livrate şi serviciile prestate şi suma taxei pe valoarea adăugată aferente.

    ART. 2

    (1) Uniunea Poştală Universală va depune la Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, până la finele anului 2004, o cerere de restituire a taxei pe valoarea adăugată, completată conform modelului prezentat în anexa nr. 1, precum şi un borderou completat potrivit anexei nr. 2. Borderoul va fi însoţit de copii xerox ale documentelor emise de furnizorii de bunuri şi/sau prestatorii de servicii pe numele Uniunii Poştale Universale.

    (2) Cererea de restituire a taxei pe valoarea adăugată, împreună cu documentaţia prevăzută la alin. (1) se depun o singură dată, fie direct la registratura Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, fie se trimite prin poştă cu scrisoare recomandată, la adresa: Bucureşti, bd. Regina Elisabeta nr. 47, sectorul 5, codul poştal 050013, Oficiul poştal 1.

    (3) Cererea de restituire a taxei pe valoarea adăugată se va soluţiona în termen de 15 zile de la data înregistrării cererii.

    ART. 3

    (1) De la registratură, cererea însoţită de documentaţia prevăzută la art. 2 alin. (1) se va repartiza Serviciului de aplicare a convenţiilor de evitare a dublei impuneri şi reprezentanţe străine, care va verifica, prin confruntare, informaţiile înscrise în cererea de restituire a taxei pe valoarea adăugată, precum şi în borderou, cu documentele justificative prezentate în copie. Astfel, se va verifica dacă suma taxei pe valoarea adăugată solicitată la restituire este înscrisă în facturile fiscale sau în alte documente aprobate prin ordine ale ministrului finanţelor publice în baza Hotărârii Guvernului nr. 831/1997.

    (2) Rezultatele verificărilor se vor consemna în cartuşul rezervat direcţiei de pe cerere şi vor fi aprobate de directorul executiv adjunct coordonator.

    (3) Serviciul de aplicare a convenţiilor de evitare a dublei impuneri şi reprezentanţe străine va comunică trezoreriei, printr-o adresă completată conform modelului prezentat în anexa nr. 3, suma taxei pe valoarea adăugată de restituit, aprobată. Decizia de soluţionare a cererii de restituire a taxei pe valoarea adăugată se va comunică Uniunii Poştale Universale printr-o adresă conform modelului prezentat în anexa nr. 4.

    (4) Dosarul cererii de restituire a taxei pe valoarea adăugată se va arhiva la Serviciul de aplicare a convenţiilor de evitare a dublei impuneri şi reprezentanţe străine.

    ART. 4

    Anexele nr. 1-4 fac parte integrantă din prezenta procedură.

    ANEXA 1
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.