Inapoi la Cautare

PRINCIPII din /2005


de evaluare şi omologare a produselor de protecţie a plantelor


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.09.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Doriti o forma actualizata , la zi (29.09.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


_________

    *) Aprobate de Ordinul nr. 1.017 din 3 octombrie 2005/Ordinul nr. 1.144 din 27 octombrie 2005/Ordinul nr. 1.171 din 17 noiembrie 2005 publicate în Monitorul Oficial, Partea I nr. 1.120 din 12 decembrie 2005.

    A. INTRODUCERE

    1. Principiile prevăzute în prezenta anexa urmaresc ca evaluarile şi deciziile referitoare la omologarea produselor de protecţie a plantelor, în măsura în care este vorba despre preparate chimice, să se traduca prin aplicarea cerințelor prevăzute la art. 9, alin. (1), lit. (a), (b), (c) şi (d) din Hotărârea Guvernului nr. 1.559/2004 privind procedura de omologare a produselor de protecţie a plantelor în vederea plasarii pe piaţa şi a utilizarii lor pe teritoriul României, cu şi completările ulterioare, la un nivel ridicat de protecţie a sănătăţii oamenilor şi animalelor, precum şi protectia mediului.

    2. La evaluarea cererilor de omologare şi acordarea omologarilor, Comisia Naţionala de Omologare a Produselor de Protecţie a Plantelor:

    a) - se asigura ca dosarul prezentat este în conformitate cu cerinţele pe care trebuie să le indeplineasca dosarul produsului de protecţie a plantelor necesar evaluării în vederea omologării, cel tarziu la momentul incheierii evaluării care precede decizia, fără a aduce atingere, dacă este cazul, prevederilor art. 19 lit. (a), art. 29^1 şi art. 29^3 şi art. 40 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 1559/2004 privind procedura de omologare a produselor de protecţie a plantelor în vederea plasarii pe piaţa şi a utilizarii lor pe teritoriul României, cu modificările şi completările ulterioare,

    - se asigura ca datele furnizate sunt acceptabile din punct de vedere calitativ şi cantitativ, sunt logice, fiabile şi suficiente pentru a permite o evaluare adecvata a dosarului,

    - evalueaza, dacă este cazul, elementele prezentate de solicitant pentru a justifica faptul că nu comunică anumite date;

    b) ia în considerare datele din dosarele substantei active continuta în produsul de protecţie a plantelor care au fost comunicate în vederea includerii acelei substante active în anexa la Hotărârea Guvernului nr. 437/2005 privind aprobarea Listei cu substantele active autorizate pentru utilizare în produse de protecţie a plantelor pe teritoriul României, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi rezultatele evaluării acestor date, fără a aduce atingere, dacă este cazul, prevederilor art. 19 lit. (b), art. 28 alin. (2), art. 29, art. 29^3 şi art. 40 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 1559/2004 privind procedura de omologare a produselor de protecţie a plantelor în vederea plasarii pe piaţa şi a utilizarii lor pe teritoriul României, cu modificările şi completările ulterioare,

    c) ia în considerare celelalte elemente informative de ordin tehnic sau ştiinţific de care dispun în mod rezonabil şi care se referă la performanta produsului de protecţie a plantelor sau la potentialele efecte dăunătoare ale acestuia, ale componentelor sau ale reziduurilor sale.

    3. Se considera ca orice mentionare a datelor din dosarele substantei active, necesare pentru evaluare în vederea omologării, în principiile specifice referitoare la evaluare se raporteaza la datele menţionate la pct. 2, lit. b).

    4. Când datele şi informaţiile comunicate sunt suficiente pentru a permite incheierea evaluării uneia din utilizarile propuse, cererea de omologare este evaluata şi se ia o decizie referitoare la utilizarea respectiva.

    Luand în considerare justificarile prezentate şi clarificarile furnizate ulterior, Comisia Naţionala de Omologare a Produselor de Protecţie a Plantelor respinge cererile ale caror lipsuri în datele insotitoare fac imposibila orice evaluare completa şi orice decizie intemeiata pentru cel puţin una din utilizarile propuse.

    5. Pe parcursul procesului de evaluare şi de decizie, Comisia Naţionala de Omologare a Produselor de Protecţie a Plantelor colaboreaza cu solicitanţii, urmarind sa rezolve cu rapiditate orice problema referitoare la dosar, sa identifice de la inceput orice studiu suplimentar necesar în vederea evaluării adecvate a acestuia, sa schimbe vreuna din condiţiile propuse pentru utilizarea produsului de protecţie a plantelor sau sa modifice natura ori compozitia acestuia astfel încât să asigure conformitatea perfecta cu cerinţele prezentei anexe.

    În mod normal, Comisia Naţionala de Omologare a Produselor de Protecţie a Plantelor ia o decizie motivata în interval de 12 luni de la data la care i-a fost pus la dispoziţie un dosar tehnic complet.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.