Inapoi la Cautare

PRECIZĂRI din /2003


emise în aplicarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 30/2003 pentru instituirea unor măsuri speciale privind producţia, importul şi comercializarea uleiurilor minerale


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 19.09.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (19.09.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    - motorina EURO (EN 590) - 0,840 kg/l.

    În cazul în care livrările se fac în vase calibrate şi/sau cantităţile se determina prin metoda volum-densitate, se vor solicita comenzi exprimate în litri, care să corespundă cu capacitatea din documentul de calibrare.

    Cantitatea din comanda exprimată în litri se va transforma în kilograme cu densitatea efectivă din rezervorul din care urmează să se efectueze livrarea. Cantitatea în kilograme astfel determinata va fi transformata în litri echivalenti la densitatea aferentă temperaturii de +15°C, folosindu-se densitatile de mai sus.

    Valoarea accizei datorate de cumpărător conform facturii pro-forma va fi cantitatea în litri echivalenti, determinata ca mai sus, înmulţită cu acciza pe litru.

    La livrarea efectivă se va întocmi factura fiscală, se va recalcula acciza conform procedeului de mai sus, iar valoarea obţinută va fi evidenţiată distinct.

    Pentru celelalte tipuri de uleiuri minerale calculul valorii accizei datorate se va face pe baza densitatilor înscrise în registrul de densitati în momentul întocmirii facturii pro-forma, recalculate la temperatura de +15°C.

    Eventualele diferenţe dintre valoarea accizelor virate la bugetul de stat de către beneficiari, conform facturii pro-forma, şi valoarea accizelor aferente cantităţilor de uleiuri minerale efectiv livrate de agenţii economici producători şi procesatori, conform facturii fiscale, determinate de variatia de densitate, se vor regulariza cu ocazia depunerii declaraţiei lunare privind obligaţiile de plată la bugetul de stat.

    5. Unităţile trezoreriei statului vor elibera zilnic, la solicitarea agenţilor economici producători şi procesatori persoane juridice, copii ale extraselor contului de venituri al bugetului de stat 20.14.01.01 "Accize încasate din vânzarea produselor petroliere", în care au fost evidentiate accizele virate în numele acestora.

    6. Prevederile art. 27 alin. (3) lit. a) şi b) din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 158/2001 privind regimul accizelor rămân valabile.

    7. Pentru procedura de autorizare prevăzută la art. 4 alin. (2) din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 30/2003 agenţii economici vor depune documentaţiile la Ministerul Industriei şi Resurselor. Documentaţiile avizate vor fi transmise de către Ministerul Industriei şi Resurselor Ministerului Finanţelor Publice - Garda financiară centrala, pentru emiterea autorizaţiilor.

    8. Reflectarea în contabilitate a prevederilor art. 10 din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 30/2003:

    1. În contabilitatea cumpărătorului:

    - plata anticipata a accizei la bugetul de stat, în numele furnizorului:

    461/furnizor = 5121;

    - recepţia uleiurilor minerale la cost de achiziţie, inclusiv valoarea accizei:
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic