Inapoi la Cautare

PRECIZĂRI din /2003


emise în aplicarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 30/2003 pentru instituirea unor măsuri speciale privind producţia, importul şi comercializarea uleiurilor minerale


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.09.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (29.09.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    1. Livrarea uleiurilor minerale din depozitele speciale care aparţin agenţilor economici producători şi procesatori se efectuează numai în momentul în care cumpărătorul prezintă documentul de plată care să ateste virarea la bugetul de stat a valorii accizelor aferente cantităţii ce urmează a fi facturată.

    2. Plata accizelor se efectueza de către cumpărători în conformitate cu prevederile art. 52 din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 158/2001 privind regimul accizelor, aprobată şi modificată prin Legea nr. 523/2002, numai prin decontare bancară.

    Ordinele de plată pentru trezoreria statului, care atesta virarea la bugetul de stat a valorii accizelor aferente cantităţii ce urmează a fi facturată, prezentate de către cumpărători agenţilor economici producători şi procesatori, trebuie să fie confirmate prin ştampila şi semnatura autorizata a unităţii bancare care a debitat contul plătitorului cu suma respectiva şi prin copia extrasului de cont eliberat de unitatea bancară.

    3. Accizele aferente uleiurilor minerale livrate din depozitele speciale ale agenţilor economici producători şi procesatori, inclusiv cele aferente cantităţilor livrate prin sucursalele şi/sau punctele de lucru ale acestora, se achită de către cumpărători în contul bugetului de stat nr. 20.14.01.01 "Accize încasate din vânzarea produselor petroliere", prevăzut la art. 29 din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 158/2001 privind regimul accizelor, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 163/2002, deschis la unitatea trezoreriei statului în a carei raza îşi are sediul agentul economic producător şi procesator persoana juridică.

    În rubrica "Reprezentând plati" din ordinul de plată pentru trezoreria statului, prin care se achită accizele, cumpărătorii vor menţiona în mod obligatoriu denumirea şi codul fiscal al agentului economic producător şi procesator persoana juridică, furnizor de uleiuri minerale, şi sucursala sau punctul de lucru, după caz.

    4. Accizele la carburanţi, determinate la temperatura de +15°C, sunt următoarele:

    - benzine cu plumb 311 euro/1.000 litri;

    - benzine fără plumb 267 euro/1.000 litri;

    - motorine, exclusiv tipul EURO (EN 590) 161 euro/1.000 litri;

    - motorina EURO (EN 590) 157 euro/1.000 litri.

    Livrarea de produse petroliere se va face numai pe bază de comandă ferma depusa de cumpărător.

    Pe baza comenzii ferme agenţii economici producători şi procesatori, inclusiv sucursalele şi/sau punctele de lucru ale acestora, vor emite cumparatorilor o factura pro-forma în care vor fi menţionate: denumirea produsului, cantitatea, valoarea accizei datorate, precum şi informaţii cu privire la denumirea şi codul fiscal al agentului economic producător şi procesator persoana juridică, în numele căruia se efectuează plata accizelor, precum şi cele privind unitatea trezoreriei statului în a carei raza acesta îşi are sediul.

    În cazul în care cantităţile livrate se determina prin cantarire, se vor solicita comenzi exprimate în tone. Pentru transformarea în litri se vor utiliza următoarele densitati de calcul:

    - benzine - 0,770 kg/l;

    - motorine, exclusiv tipul EURO (EN 590) - 0,860 kg/l;
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic