Inapoi la Cautare

PRECIZĂRI din /2001


privind operaţiunile de regularizare cu bugetele locale a cheltuielilor efectuate în perioada 1 ianuarie-30 iunie 2001 de la bugetul de stat pentru finanţarea instituţiilor de învăţământ preuniversitar de stat, creşelor şi centrelor locale de consultanţa agricolă, în conformitate cu prevederile art. 31 alin. (4) din Legea bugetului de stat pe anul 2001 nr. 216/2001


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 17.09.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (17.09.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul prevederilor art. 31 alin. (4) din Legea bugetului de stat pe anul 2001 nr. 216/2001 cheltuielile efectuate de la bugetul de stat pentru finanţarea instituţiilor de învăţământ preuniversitar de stat, cu excepţia celor prevăzute la art. XIII alin. (1) lit. a)-e) din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 32/2001 pentru reglementarea unor probleme financiare, a creselor şi centrelor locale de consultanţa agricolă vor fi regularizate cu bugetele locale, potrivit prezentelor precizări.

    1. Până la data de 9 iulie 2001 se va întocmi "Contul de execuţie a plăţilor efectuate de la bugetul de stat în perioada 1 ianuarie-30 iunie 2001, care se regularizează cu bugetul local al comunei/oraşului/municipiului/judeţului.... conform art. 31 alin. (4) din Legea bugetului de stat pe anul 2001 nr. 216/2001" (anexa nr. 1) de către următoarele instituţii publice emitente:

    a) instituţiile de învăţământ preuniversitar de stat cu personalitate juridică, ai căror conducatori îndeplinesc atribuţiile de ordonatori terţiari de credite şi care au contabilitate proprie, sau centrele de execuţie bugetară, după caz, precum şi instituţiile de învăţământ special de stat cu personalitate juridică.

    În cazul centrelor de execuţie bugetară care aveau arondate mai multe instituţii de învăţământ preuniversitar de stat care urmează să fie finanţate din bugete locale diferite vor fi întocmite conturi de execuţie distincte pentru fiecare unitate administrativ-teritorială în a carei raza funcţionează unităţile respective;

    b) unităţile sanitare în cadrul cărora au funcţionat crese a căror finanţare se preia de către bugetele locale (pentru cheltuielile efectuate de la bugetul de stat, inclusiv pentru cheltuielile efectuate din Fondul special pentru sănătate publică, care au fost regularizate cu bugetul de stat potrivit Normelor metodologice nr. 172.482/2001);

    c) oficiile de consultanţa agricolă judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti, pentru cheltuielile efectuate de la bugetul de stat pentru fiecare centru de consultanţa agricolă din subordine.

    Anexa nr. 1 va fi întocmită în 3 exemplare, dintre care exemplarul 1 rămâne la instituţia emitenta, exemplarul 2 se prezintă ordonatorului de credite ierarhic superior, iar exemplarul 3 se prezintă unităţii administrativ-teritoriale din bugetul căreia urmează să fie finanţate cheltuielile instituţiilor respective.

    Conturile de execuţie se semnează pe propria răspundere de ordonatorul de credite şi de conducătorul compartimentului financiar-contabil al instituţiei emitente.

    Inspectoratele şcolare judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti, direcţiile de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, precum şi direcţiile generale pentru agricultura şi silvicultura judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, centralizează conturile de execuţie întocmite conform modelului prezentat în anexa nr. 1, primite de la unităţile din subordine, şi transmit un exemplar al contului de execuţie centralizat ordonatorului principal de credite.

    2. Până la data de 16 iulie 2001 ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale întocmesc şi prezintă unităţilor teritoriale de trezorerie şi contabilitate publică "Nota justificativă pentru solicitarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată aferentă acţiunilor preluate în finanţarea bugetelor locale potrivit art. 31 alin. (2) din Legea bugetului de stat pe anul 2001 nr. 216/2001, pentru perioada 1 ianuarie-30 iunie 2001" (anexa nr. 2), întocmită prin centralizarea plăţilor de casa cuprinse în anexa nr. 1 (coloana 3), primită de la unităţile menţionate la pct. 1.

    Virarea în contul de venituri al bugetelor locale a sumelor din taxa pe valoarea adăugată destinate regularizării cu bugetul de stat a cheltuielilor pentru finanţarea instituţiilor de învăţământ preuniversitar de stat, a creselor şi centrelor locale de consultanţa agricolă se efectuează cu nota contabila de către unităţile teritoriale de trezorerie şi contabilitate publică concomitent cu prezentarea de către ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale a cererilor pentru deschiderea de credite bugetare aferente respectivelor regularizări, astfel:
	

            20.13.01.03 = 21.33.02
  "Sume defalcate din taxa "Sume defalcate din taxa
  pe valoarea adăugată pe valoarea adăugată
  pentru bugetele locale" pentru bugetele locale"


    Ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale sunt răspunzători pentru utilizarea integrală a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată, încasate în contul bugetului local în scopul efectuării regularizarilor cu bugetul de stat prevăzute în prezentele precizări.

    3. O dată cu depunerea la unităţile teritoriale de trezorerie şi contabilitate publică a anexei nr. 2 ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale prezintă cererile pentru deschiderea creditelor bugetare din bugetul local, la subdiviziunile de cheltuieli (capitol şi titlu) corespunzătoare fiecărei acţiuni preluate, în limita cărora se vor regulariza cu bugetul de stat plăţile efectuate în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2001 pentru finanţarea instituţiilor prevăzute la art. 31 alin. (4) din Legea bugetului de stat pe anul 2001 nr. 216/2001, astfel:

    3.1. În cazul instituţiilor de învăţământ preuniversitar de stat:
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic