Inapoi la Cautare

PRECIZĂRI din /2001


privind previzionarea încasărilor şi plăţilor sectorului public


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 07.04.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (07.04.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În vederea derulării în condiţii de echilibru a cheltuielilor sectorului public, în limita disponibilităţilor contului curent general al trezoreriei statului şi a finanţării cu maxima eficienta a deficitelor înregistrate de bugetul de stat şi de bugetul asigurărilor sociale de stat, instituţiile publice, indiferent de sistemul de finanţare, au obligaţia previzionarii veniturilor şi cheltuielilor potrivit următoarelor precizări:

    I. Programarea plăţilor efectuate din fonduri publice

    Începând cu data de 1 septembrie 2001 ordonatorii de credite principali, secundari şi terţiari, indiferent de sistemul de finanţare, pot efectua în limita bugetelor aprobate plati care depăşesc limita de un miliard lei, numai pe baza programelor întocmite potrivit anexei nr. 1, care se depun la unităţile teritoriale de trezorerie şi contabilitate publică la care îşi au conturile deschise.

    Obligaţia întocmirii situaţiei plăţilor de casa planificate, care depăşesc limita de un miliard lei, prevăzută în anexa nr. 1, revine tuturor ordonatorilor de credite ai bugetului de stat, bugetului asigurărilor sociale de stat, bugetelor locale, bugetelor fondurilor speciale şi celor finantati din venituri extrabugetare sau din alte fonduri publice, potrivit reglementărilor în vigoare, inclusiv regiilor autonome şi societăţilor comerciale care beneficiază de subvenţii şi transferuri primite de la bugetul de stat sau de la bugetele locale şi care se derulează prin contul 50.70 "Disponibilitati din subvenţii şi transferuri" deschis la unităţile teritoriale de trezorerie şi contabilitate publică.

    Situaţia prevăzută în anexa nr. 1 se întocmeşte de către ordonatorii de credite distinct pentru fiecare decada a lunii şi se depune la unităţile teritoriale de trezorerie şi contabilitate publică la care aceştia au conturile deschise, cu 3 zile lucrătoare înainte de începutul fiecărei decade.

    În cazul nedepunerii situaţiei prevăzute în anexa nr. 1 la termenul prevăzut sau al nerespectării graficului de plati, responsabilitatea pentru nedecontarea documentelor de plată prezentate unităţilor teritoriale de trezorerie şi contabilitate publică revine ordonatorilor de credite.

    La completarea datelor din Situaţia plăţilor de casa planificate care depăşesc limita de un miliard lei (anexa nr. 1) ordonatorii de credite vor avea în vedere următoarele:

    1. Formularul prevăzut în anexa nr. 1 se va completa şi se va depune de trei ori pe luna cu datele corespunzătoare fiecărei decade şi cu respectarea stricta a numărului de rând atribuit fiecărei date a efectuării plăţii.

    2. Data plăţii se considera data debitarii contului plătitorului de către unitatea de trezorerie şi contabilitate publică, pe baza documentelor depuse de către ordonatorii de credite în ziua precedenta (pentru plati prin virament efectuate către furnizori, prestatori de servicii şi creditori, cu conturi deschise la bănci sau la unităţi de trezorerie şi contabilitate publică din alte localităţi) sau în ziua curenta (pentru virari de sume în conturile furnizorilor, prestatorilor de servicii sau ale altor creditori cu conturi deschise la aceeaşi unitate de trezorerie şi contabilitate publică; achitarea impozitelor, taxelor şi a altor contribuţii la bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat sau la alte bugete; ridicari de numerar).

    3. Ordonatorii de credite care, potrivit bugetelor de venituri şi cheltuieli aprobate, dispun plati din mai multe surse de finanţare vor înscrie în situaţia prevăzută în anexa nr. 1 plăţile pe care urmează să le efectueze în decada următoare, prin completarea sumelor aferente fiecărei surse în coloanele corespunzătoare atribuite fiecărui buget.

    În coloana "Alte surse" se înscriu plăţile care urmează să fie efectuate din bugetele fondurilor speciale, din venituri extrabugetare, din subvenţii sau transferuri primite, din credite externe sau din alte împrumuturi, din donaţii şi sponsorizări, din ajutoare financiare externe etc.

    4. În coloana 10 "Impozite, taxe şi contribuţii de plătit" se înscrie totalul impozitelor, taxelor şi al altor contribuţii datorate bugetului de stat, bugetului asigurărilor sociale de stat, bugetelor locale şi bugetelor fondurilor speciale, care au fost cuprinse în plăţile de casa planificate în coloanele 2-9.

    II. Prognoza veniturilor bugetare

    Prognozarea veniturilor bugetare pe modelul prezentat în anexa nr. 2 se va efectua începând cu data de 1 septembrie 2001 astfel:

    II.1. Prognoza veniturilor bugetului de stat
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.