Inapoi la Cautare

PRECIZĂRI din /2000


privind compensarea unor obligaţii de plată, potrivit prevederilor art. 65 alin. (5) şi (5^1) din Legea bugetului de stat pe anul 2000 nr. 76/2000, modificată şi completată prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 145/2000 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2000


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 28.11.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (28.11.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În aplicarea prevederilor art. 65 alin. (5) şi (5^1) din Legea nr. 76/2000, astfel cum a fost modificat şi completat prin Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 145/2000, se emit următoarele precizări metodologice:

    1. Obligaţiile de plată ale Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare către bugetul de stat şi către furnizorii direcţi de bunuri şi servicii, precum şi ale acestor furnizori către bugetul de stat se compensează în limita valorii de maximum 1.500 miliarde lei, reprezentând contravaloarea cantităţii de apa grea care va fi acumulată de Administraţia Naţionala a Rezervelor de Stat.

    În condiţiile în care furnizorii direcţi de bunuri şi servicii ai Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare nu au obligaţii de plată către bugetul de stat, dar au obligaţii de plată, rezultate din relaţiile contractuale, către anumiti agenţi economici, în cadrul limitei valorice prevăzute la alineatul precedent, se compensează obligaţiile datorate bugetului de stat de către agenţii economici respectivi.

    Obligaţiile furnizorilor direcţi de bunuri şi servicii către bugetul de stat se vor compensa la nivelul acestor obligaţii, dar nu mai mult decât cuantumul obligaţiilor Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare către aceşti furnizori, iar obligaţiile datorate bugetului de stat de către agenţii economici se vor compensa în limita sumelor datorate de Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare către furnizorii săi direcţi şi ale acestora către agenţii economici respectivi.

    Compensarea se va face până la finele anului 2000 atât pentru obligaţiile restante ale Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare către furnizorii săi direcţi de bunuri şi servicii şi ale acestora către agenţii economici menţionaţi mai sus, cat şi pentru cele curente, înregistrate între aceşti factori pe măsura producerii cantităţii de apa grea şi acumularii acesteia de către Administraţia Naţionala a Rezervelor de Stat, în limita aprobată de lege.

    Încheierea contractelor de vânzare-cumpărare şi de livrare a apei grele se va face în limita contravalorii de 1.500 miliarde lei şi a nivelului cuantumului obligaţiilor datorate bugetului de stat, atât de către Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare, cat şi de către furnizorii direcţi de bunuri şi servicii ai acestei regii sau, în cazul în care aceşti furnizori nu au obligaţii la bugetul de stat, de către agenţii economici faţă de care furnizorii respectivi înregistrează obligaţii de plată.

    Responsabilitatea pentru încadrarea cantităţii de apa grea în limita valorică prevăzută de lege revine următorilor trei factori implicaţi în procesul de producere şi acumulare a apei grele:

    - Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare, care produce şi livreaza cantitatea de apa grea;

    - Ministerul Industriei şi Comerţului, care are totodată responsabilitatea de a urmări realitatea facturilor emise de furnizorii direcţi ai Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare;

    - Administraţia Naţionala a Rezervelor de Stat, care, după confirmarea de către organele fiscale a cuantumului obligaţiilor datorate bugetului de stat de Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare şi furnizorii direcţi de bunuri şi servicii/agenţii economici, încheie contractele de vânzare-cumpărare cu Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare şi receptioneaza în custodie, pentru stocul de rezerva de stat, cantitatea de apa grea la preţul din data facturarii şi receptionarii acesteia.

    2. Compensarea obligaţiilor de plată ale Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare către bugetul de stat, precum şi ale furnizorilor direcţi de bunuri şi servicii/ agenţilor economici către bugetul de stat se va face în baza proceselor-verbale prezentate în anexele nr. 1 şi 2.

    a) În cazul compensării obligaţiilor datorate bugetului de stat de către Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare se va folosi procesul-verbal prezentat în anexa nr. 1.

    Regia va întocmi procesul-verbal în 5 exemplare, atunci când vor fi stinse numai obligaţiile proprii datorate bugetului de stat şi în procedura de compensare nu este cuprinsă nici una dintre cele 4 sucursale ale acesteia, şi în 7 exemplare, atunci când în compensare intra una dintre sucursalele care au obligaţii datorate bugetului de stat la data compensării.

    ● În prima situaţie cele 5 exemplare ale procesului-verbal vor fi înaintate de regie organului fiscal teritorial în a cărui evidenta este înregistrată ca plătitor de impozite şi taxe, respectiv Direcţiei generale a finanţelor publice şi controlului financiar de stat a judeţului Mehedinti, pentru înscrierea obligaţiilor proprii datorate de regie la bugetul de stat (pct. 5.1).

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.