Inapoi la Cautare

PRECIZĂRI din /2000


privind stingerea unor obligaţii de plată, potrivit prevederilor art. 65 alin. (1) şi (2) din Legea bugetului de stat pe anul 2000 nr. 76/2000


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 30.11.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (30.11.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În aplicarea prevederilor art. 65 alin. (1) şi (2) din Legea bugetului de stat pe anul 2000 nr. 76/2000, se emit următoarele precizări metodologice:

    1. Instituţiile publice finanţate de la bugetul de stat vor stabili, în baza evidentelor contabile, pe propria răspundere, obligaţiile de plată datorate până la data de 30 noiembrie1999, neachitate până la data stingerii, faţă de furnizorii de energie electrica, gaze naturale, produse petroliere, produse specifice din producţia celorlalte unităţi economice, lucrări de construcţii şi reparaţii.

    Ministerele şi limitele maxime în cadrul cărora se face stingerea acestor obligaţii sunt prevăzute în anexa nr. 22 la Legea nr. 76/2000.

    Procesul-verbal cuprins în anexa nr. 1 la prezentele precizări metodologice reflecta derularea operaţiunilor de stingere a unor obligaţii de plată datorate până la data de 30 noiembrie 1999, neachitate de instituţiile publice finanţate de la bugetul de stat prin stingere cu obligaţiile de plată către bugetul de stat ale unor furnizori/prestatori până la data stingerii acestora, potrivit art. 65 alin. (1) din Legea nr. 76/2000.

    2. Ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale împreună cu instituţiile subordonate vor determina pe propria răspundere obligaţiile de plată datorate până la data de 30 noiembrie 1999, neachitate până la data stingerii, faţă de furnizorii/prestatorii de energie electrica, termica, apa calda, apa rece, de servicii de canalizare şi de salubritate, transport urban, în comun, de călători, lucrări de construcţii şi reparaţii.

    Limitele maxime pe judeţe, în cadrul cărora se face stingerea obligaţiilor bugetelor locale, sunt prevăzute în anexa nr. 23 la Legea nr. 76/2000.

    Procesul-verbal cuprins în anexa nr. 2 la prezentele precizări metodologice reflecta derularea operaţiunilor de stingere a unor obligaţii de plată datorate până la data de 30 noiembrie 1999 şi neachitate de instituţiile publice finanţate de la bugetele locale prin stingere cu obligaţiile de plată către bugetul de stat ale unor furnizori/prestatori până la data stingerii acestora, potrivit art. 65 alin. (2) din Legea nr. 76/2000.

    3. În vederea stingerii obligaţiilor instituţiilor publice către unităţile furnizoare/prestatoare cu obligaţiile acestora către bugetul de stat, astfel cum se prevede la art. 65 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 76/2000, se va proceda astfel:

    3.1. Ordonatorii de credite ai instituţiilor publice finanţate de la bugetul de stat sau de la bugetul local înscriu, pe propria răspundere, suma reprezentând obligaţiile de plată datorate până la data de 30 noiembrie 1999 şi neachitate, în procesul-verbal cuprins în anexa nr. 1 (pct. 1), respectiv în procesul-verbal cuprins în anexa nr. 2 (pct. 1), pe baza facturilor sau a altor documente legal întocmite, primite de la furnizori/prestatori.

    Totodată asigura obţinerea confirmării acestor obligaţii de către unitatea furnizoare/prestatoare a produselor/serviciilor enumerate la art. 65 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 76/2000 şi de către ordonatorul principal de credite, iar în cazul instituţiilor publice finanţate de la bugetul local şi de către direcţia generală a finanţelor publice şi controlului financiar de stat a judeţului în care îşi are sediul instituţia publică, pentru încadrarea în limitele maxime prevăzute în anexa nr. 23 la Legea nr. 76/2000.

    3.2. Ordonatorii de credite ai instituţiilor publice finanţate de la bugetul de stat sau de la bugetul local transmit procesele-verbale prevăzute în anexele nr. 1 şi 2 în câte 5 exemplare, respectiv în 7 exemplare, organului fiscal teritorial în a cărui evidenta fiscală sunt înregistrate unităţile furnizoare/prestatoare.

    Procesele-verbale prevăzute în anexele nr. 1 şi 2 se întocmesc în 5 exemplare, în situaţia în care stingerea obligaţiilor de plată se face numai la nivelul organului fiscal teritorial, şi în 7 exemplare, în situaţia în care stingerea obligaţiilor de plată continua la organul fiscal teritorial la care îşi are sediul fiscal agentul economic din care face parte unitatea furnizoare/prestatoare.

    4. Organul fiscal teritorial care conduce evidenta obligaţiilor fiscale analizează documentele primite şi procedează astfel:

    a) verifica întocmirea corecta a proceselor-verbale prevăzute în anexele nr. 1 şi 2 şi înscrie în acestea cuantumul obligaţiilor bugetare ale furnizorilor/prestatorilor, neachitate până la data stingerii, pe feluri de impozite şi majorări de întârziere aferente acestora, calculate până la data stingerii. Pe rândul rezervat fiecărei obligaţii datorate bugetului de stat suma înscrisă va cuprinde cumulat impozitul datorat şi majorarea de întârziere aferentă;

    b) stinge obligaţiile către bugetul de stat (pe categorii de impozite, în ordinea prevăzută de Ordonanţa Guvernului nr. 11/1996 privind executarea creanţelor bugetare, aprobată şi modificată prin Legea nr. 108/1996) ale unităţilor furnizoare/prestatoare, în limita datoriilor ordonatorilor de credite ai instituţiilor publice finanţate de la bugetul de stat sau de la bugetul local faţă de aceştia, confirmate de ordonatorii principali de credite, selectand, dacă este cazul, impozitele a căror vechime este mai mare, pentru evitarea prescrierii dreptului de a cere executarea silită a acestora, împreună cu majorările de întârziere aferente acelui fel de impozit.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.