Inapoi la Cautare

ORDONANŢĂ 29 /2004


pentru reglementarea unor măsuri financiare


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 23.10.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (23.10.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    1. După alineatul (3) al articolului 30 se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu următorul cuprins:

    "(4) Bunurile introduse peste limitele prevăzute la alin. (2) sunt supuse plăţii drepturilor de import potrivit prevederilor legale în vigoare."

    2. Alineatul (1) al articolului 45 va avea următorul cuprins:

    "Art. 45. - (1) Sunt scutite de la plata drepturilor de import, sub rezerva art. 46-49, bunurile conţinute în bagajele personale ale călătorilor venind dintr-o ţară terţă, cu condiţia ca acestea să nu fie introduse în scopuri comerciale."

    3. După alineatul (1) al articolului 47 se introduc patru noi alineate, alineatele (2), (3), (4) şi (5), cu următorul cuprins:

    "(2) În cazul trecerilor pe bază de înţelegere între România şi ţările limitrofe se aplică scutirea până la o valoare totală de 80 euro/călător pentru alte bunuri decât cele enumerate la art. 46. Pentru călătorii sub 15 ani scutirea va fi acordată până la o valoare de 40 euro/călător. Limitele valorice stabilite se aplică numai la o singură trecere de frontieră - dus şi întors - în cursul unei luni. Pentru următoarele călătorii într-o lună limitele valorice se reduc la jumătate.

    (3) Nu beneficiază de scutirea prevăzută la alin. (2) produsele din tutun, alcool şi băuturi alcoolice, precum şi parfumurile.

    (4) Bunurile introduse peste limitele valorice prevăzute prin prezenta ordonanţă sunt supuse plăţii drepturilor de import, potrivit prevederilor legale în vigoare.

    (5) Normele privind determinarea valorii în vamă pentru bunurile introduse în ţară de călători şi alte persoane fizice, stabilite în România sau în terţe ţări, ce nu fac obiectul unor operaţiuni comerciale, se stabilesc prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Finanţelor Publice şi a Autorităţii Naţionale de Control."

    4. Articolului 69 va avea următorul cuprins:

    "Art. 69. - Sunt scutite de la plata drepturilor de import, atât timp cât nu dau ocazia unor abuzuri sau distorsiuni majore ale concurenţei, sub rezerva dispoziţiilor art. 71 şi 72:

    a) bunurile provenite din ajutoare şi donaţii cu caracter social, umanitar, religios, cultural, didactic, sportiv, primite de unităţi de cult recunoscute legal, unităţi şi instituţii şcolare de stat şi particulare, cabinete medicale şi unităţi sanitare, ministere şi alte instituţii ale administraţiei publice centrale şi locale, organizaţii sindicale şi patronale, organizaţii cu caracter caritabil sau filantropic ori de asociaţii şi fundaţii, aprobate de Ministerul Finanţelor Publice;

    b) bunurile de orice natură trimise cu titlu gratuit de o persoană sau de o organizaţie stabilită în afara României şi fără scop comercial, din partea expeditorului, către ministere şi alte instituţii ale administraţiei publice centrale şi locale, organizaţii sindicale şi patronale, alte organizaţii cu caracter caritabil sau filantropic sau către asociaţii şi fundaţii, aprobate de Ministerul Finanţelor Publice, în vederea creşterii fondurilor colectate în cursul manifestărilor caritabile ocazionale, organizate în beneficiul persoanelor nevoiaşe;

    c) echipamentele şi materialele de birou trimise cu titlu gratuit de o persoană sau de o organizaţie stabilită în afara României şi fără scop comercial, din partea expeditorului, către organizaţii sindicale şi patronale, organizaţii cu caracter caritabil sau filantropic sau către asociaţii şi fundaţii, aprobate de Ministerul Finanţelor Publice, în vederea utilizării exclusiv pentru nevoile lor de funcţionare şi realizare a obiectivelor caritabile sau filantropice pe care le urmăresc;

    d) bunurile trimise cu titlu gratuit, finanţate de guverne străine în baza unor tratate, înţelegeri, protocoale semnate de Guvernul României, către organizaţii stabilite de comun acord, de către comisii guvernamentale mixte prin protocoale anuale şi aprobate de către Ministerul Finanţelor Publice, în vederea realizării proiectelor specifice de asistenţă economică, socială, inclusiv caritabilă, umanitară şi de promovare culturală şi educaţională."
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic