Inapoi la Cautare

ORDONANŢĂ 2 /2004


pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 14/2003 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Handicap


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.10.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (29.10.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 1 pct. V.7 din Legea nr. 559/2003 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe,

    Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă.

    ART. I

    Ordonanţa Guvernului nr. 14/2003 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Handicap, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 63 din 1 februarie 2003, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 239/2003, cu modificările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. Alineatul (6) al articolului 14 se abrogă.

    2. După alineatul (1) al articolului 18 se introduce un nou alineat, alineatul (1^1), cu următorul cuprins:

    "(1^1) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) drepturile persoanelor cu handicap vizual care, începând cu luna ianuarie 2004, se vor plăti din bugetul Ministerului Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei, prin direcţiile pentru dialog, familie şi solidaritate socială judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti."

    ART. II

    (1) Documentaţia şi baza de date necesare plăţii drepturilor cuvenite persoanelor cu handicap vizual se vor preda, în vederea organizării evidenţei, pe bază de protocol încheiat între direcţiile pentru dialog, familie şi solidaritate socială judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, şi consiliile judeţene, respectiv consiliile locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, în termen de 10 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe.

    (2) Modificările referitoare la înscrierea, suspendarea sau încetarea drepturilor cuvenite persoanelor cu handicap vizual vor fi comunicate direcţiilor pentru dialog, familie şi solidaritate socială judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, de către consiliile judeţene, respectiv consiliile locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, la termenele prevăzute în protocol.

    (3) Întocmirea documentelor de plată a drepturilor pentru persoanele cu handicap vizual se efectuează de către Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale.

    ART. III

    (1) Sumele prevăzute în bugetul pe anul 2004 al Ministerului Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei la capitolul "Asistenţă socială, alocaţii, pensii, ajutoare şi indemnizaţii", titlul "Transferuri" se diminuează la articolul "Transferuri consolidabile" cu suma de 2.072.808.368 mii lei şi cu aceeaşi sumă se majorează articolul "Transferuri neconsolidabile".

    (2) Anexa privind "Transferurile de la bugetul de stat către bugetele locale pentru drepturile acordate persoanelor cu handicap" pe anul 2004 la bugetul Ministerului Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei se diminuează cu sumele prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta ordonanţă.

    (3) Se autorizează Ministerul Finanţelor Publice să introducă modificările rezultate ca urmare a aplicării prevederilor prezentului articol în structura bugetului de stat şi a bugetului Ministerului Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei pe anul 2004.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic