Inapoi la Cautare

ORDONANŢĂ 75 /2004


pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 60/2001 privind achiziţiile publice


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 27.08.2004 și 29.06.2006 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 27.08.2004 și 29.06.2006 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În temeiul art. 108 din Constituţie, republicată, şi al art. 1 pct. I.6 din Legea nr. 291/2004 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe,

    Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă.

    ART. I

    Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 60/2001 privind achiziţiile publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 241 din 11 mai 2001, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 212/2002, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:

    1. Articolul 41 va avea următorul cuprins:

    "Art. 41. - (1) Oferta are caracter ferm şi obligatoriu, din punct de vedere al conţinutului, pe toată durata de valabilitate şi trebuie să fie semnată, pe propria răspundere, de către ofertant sau de către o persoană împuternicită legal de către acesta.

    (2) Ofertantul are obligaţia de a exprima preţul din propunerea financiară, în lei şi în euro. În cazul contractelor a căror durată de îndeplinire este mai mică sau egală cu 12 luni, preţul rămâne ferm în lei pe toată durata de îndeplinire a contractului de achiziţie publică, cu excepţia situaţiilor prevăzute la alin. (4).

    (3) În cazul contractelor a căror durată de îndeplinire este mai mare de 12 luni, părţile contractante au dreptul de a conveni, prin act adiţional, pentru restul rămas de îndeplinit, actualizarea preţului contractului pentru asigurarea protecţiei împotriva inflaţiei.

    (4) În situaţii excepţionale, temeinic justificate, pe perioada de îndeplinire a contractului, în cazul apariţiei unor împrejurări care lezează interesele comerciale legitime ale părţilor şi care nu au putut fi prevăzute la data încheierii contractului, părţile contractante au dreptul de a conveni revizuirea numai acelor elemente ale preţului care au suferit modificări.

    (5) Depăşirea termenelor contractuale din vina exclusivă a contractantului nu poate fi invocată ca motiv de actualizare a preţului contractului.

    (6) Prevederile alin. (2) ultima teză nu se aplică în cazul contractelor de achiziţie publică finanţate prin programe ale Uniunii Europene sau de către organismele financiare internaţionale şi în cazul contractelor a căror cofinanţare este asigurată de către acestea.

    (7) Sunt exceptate de la prevederile alin. (2) ultima teză achiziţiile de mărfuri fungibile ale căror preţuri sunt stabilite pe baza cotaţiilor externe ale burselor internaţionale de mărfuri ori asimilate acestora sau, după caz, de către autorităţile de reglementare ori Bursa Română de Mărfuri, precum şi achiziţiile de echipamente, utilaje şi servicii. Formula de actualizare a preţurilor din propunerea financiară, în cazul achiziţiilor publice de echipamente, utilaje şi servicii, nu trebuie să conducă la depăşirea preţului exprimat în euro la data depunerii ofertei."

    2. Alineatul (4) al articolului 43 va avea următorul cuprins:

    "(4) În cadrul unei proceduri pentru atribuirea contractului de achiziţie publică, asociaţii nu au dreptul de a depune, pe lângă oferta comună, alte oferte în mod individual sau în altă asociere ori de a participa în calitate de subcontractant la procedura respectivă."

    3. Alineatul (1) al articolului 99 va avea următorul cuprins:
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.