Inapoi la Cautare

ORDONANŢĂ 33 /2007


pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 41/2005 privind reglementarea unor măsuri financiare


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 16.01.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (16.01.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 1 pct. IV.1 din Legea nr. 266/2007 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe,

    Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă.

    ART. I


    Ordonanţa Guvernului nr. 41/2005 privind reglementarea unor măsuri financiare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 677 din 28 iulie 2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 97/2006, cu completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. Titlul secţiunii 1 a capitolului I se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "SECŢIUNEA 1

    Contribuţia asupra producţiei de zahăr şi izoglucoză, contribuţia pentru finanţarea măsurilor de restructurare a industriei zahărului şi stabilirea unor măsuri tranzitorii în sectorul inului şi al cânepei destinate producţiei pentru fibre"

    2. După articolul 2 se introduc două noi articole, articolele 2^1 şi 2^2, cu următorul cuprins:

    "Art. 2^1. - (1) În vederea finanţării măsurilor de restructurare prevăzute în Regulamentul Consiliului (CE) nr. 320/2006 de instituire a unui regim temporar de restructurare a industriei zahărului în Comunitatea Europeană şi de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1.290/2005 privind finanţarea politicii agricole comune, se instituie obligaţia plăţii de sume temporare de restructurare. Veniturile provenite din colectarea acestor sume reprezintă venituri alocate Fondului temporar pentru restructurarea industriei zahărului în Comunitatea Europeană, conform prevederilor Regulamentului Consiliului (CE, Euratom) nr. 1.605/2002 privind Regulamentul financiar aplicabil bugetului general al Comunităţilor Europene.

    (2) Sumele temporare de restructurare, stabilite conform art. 11 din Regulamentul Consiliului (CE) nr. 320/2006 , se colectează de la contribuabilii producători de zahăr din sfeclă de zahăr şi de la contribuabilii producători de izoglucoză, care deţin o cotă.

    (3) Sumele colectate potrivit prevederilor alin. (2) se înregistrează în bugetul de stat şi se virează la Fondul temporar pentru restructurarea industriei zahărului în Comunitatea Europeană.

    Art. 2^2. - (1) Procesatorii primari autorizaţi/operatorii economici autorizaţi în baza Ordinului ministrului agriculturii, pădurilor, apelor şi mediului nr. 1.044/2003 privind autorizarea unităţilor de procesare primară a tulpinilor de în şi cânepă pentru fibră vor transmite comunicări privind situaţia stocurilor de tulpini şi fibră de în şi cânepă deţinute la data de 30 iunie 2007. Comunicările se transmit la direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene şi a municipiului Bucureşti, în termenele prevăzute de Regulamentul Comisiei (CE) nr. 296/2007 de stabilire a unor măsuri tranzitorii în sectorul inului şi al cânepei destinate producţiei de fibre în Bulgaria şi în România.

    (2) Pentru netransmiterea comunicărilor în termenele prevăzute sau transmiterea de comunicări incomplete, procesatorii primari autorizaţi/operatorii economici autorizaţi se sancţionează prin aplicarea unui avertisment scris, concomitent solicitându-li-se reglementarea situaţiei în termen de 30 de zile.

    (3) Nereglementarea situaţiei în termenul solicitat sau transmiterea de informaţii false se sancţionează prin retragerea autorizaţiei de procesare primară a inului şi/sau cânepei pentru fibră.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.