Inapoi la Cautare

ORDIN 928 /2002


pentru aprobarea Normelor metodologice privind procedura şi competentele de acordare a înlesnirilor la plata taxelor judiciare de timbru şi a taxelor de timbru pentru activitatea notarială, datorate anticipat prestării serviciului taxabil


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 01.12.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (01.12.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    ART. 1

    În temeiul art. 21 alin. (1) din Legea nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru, cu modificările şi completările ulterioare, ale art. 1 alin. (2) din Ordonanţa Guvernului nr. 12/1998 privind taxele de timbru pentru activitatea notarială, aprobată cu modificări prin Legea nr. 122/1998, cu modificările ulterioare, la cererea temeinic justificată a contribuabililor, Ministerul Finanţelor Publice, prin organele sale teritoriale, poate acorda scutiri, reduceri, amânări sau eşalonări la plata taxelor judiciare de timbru şi a taxelor de timbru pentru activitatea notarială, datorate anticipat prestării serviciului taxabil.

    ART. 2

    (1) Cererile de acordare a înlesnirilor la plata taxelor judiciare de timbru şi a taxelor de timbru pentru activitatea notarială se soluţionează la nivelul direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti, indiferent de suma.

    (2) Amanarile la plata se acordă până cel târziu la data de 29 decembrie a anului fiscal.

    (3) Esalonarile la plata se acordă pe o perioadă de până la 5 ani şi pot începe cu un termen de graţie de până la 6 luni, cuprins în perioada de eşalonare.

    (4) Cererile de acordare a înlesnirilor la plata taxelor de timbru pentru activitatea notarială, formulate de organele fiscale teritoriale, se soluţionează la nivelul urmatorului organ ierarhic superior. La nivelul Ministerului Finanţelor Publice aceste cereri se soluţionează prin decizie motivată, emisă sub semnatura directorului general al Direcţiei generale de politica şi legislaţie fiscală.

    ART. 3

    (1) Înlesnirile la plata se acordă numai pe baza cererilor motivate ale contribuabililor, depuse după cum urmează:

    a) pentru taxele judiciare de timbru, cererile de acordare a înlesnirilor la plata, însoţite de documentele prevăzute la art. 4, se depun, în funcţie de organul care prestează serviciul taxabil, la instanţa de judecată, la Ministerul Justiţiei şi, respectiv, la Parchetul de pe lângă Curtea Suprema de Justiţie, urmând ca aceste instituţii să le transmită pentru soluţionare organului fiscal în a cărui raza teritorială îşi are sediul sau domiciliul contribuabilul;

    b) în cazul taxelor notariale de timbru, cererile de acordare a înlesnirilor la plata, însoţite de documentele prevăzute la art. 4, se depun la organul fiscal în a cărui raza teritorială îşi are sediul sau domiciliul contribuabilul;

    c) cererile de acordare a înlesnirilor la plata, formulate de cetăţeni români cu domiciliul în străinătate, vor fi transmise sau depuse la organul fiscal în a cărui raza teritorială se afla domiciliul ales al acestora în România şi vor fi însoţite de dovada privind cetăţenia română a petentilor, de dovada privind veniturile, obţinută de la organul fiscal din ţara de domiciliu, tradusa în limba română şi legalizată, precum şi de alte acte în sprijinul cererii.

    (2) Cetăţenii români cu domiciliul în străinătate pot beneficia de amânări sau de eşalonări la plata numai în situaţia existenţei unui garant cu domiciliul în România, care să facă dovada ca are posibilitatea de a achită suma pentru care se solicita înlesnire la plata şi care să îşi asume obligaţia de plată printr-un angajament de plată ori printr-un act încheiat în forma autentică.

    (3) Persoanele fizice şi juridice străine, care solicită înlesniri la plata, pot beneficia de scutiri sau de reduceri la plata taxelor judiciare de timbru în condiţiile prevăzute de legislaţia cu privire la reglementarea raporturilor de drept internaţional privat.

    (4) Pentru obţinerea înlesnirilor la plata petentii vor formula cerere separată pentru fiecare operaţiune taxabila.

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic