Inapoi la Cautare

ORDIN 903 /2007


pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice privind stabilirea documentelor justificative pentru dobândirea calităţii de asigurat, respectiv de asigurat fără plata contribuţiei, precum şi pentru aplicarea măsurilor de executare silită pentru încasarea sumelor datorate la Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate, aprobate prin Ordinul preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 617/2007


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 07.06.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (07.06.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Având în vedere art. 18 pct. 2 din Statutul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 972/2006, şi Referatul de aprobare al Direcţiei generale economice şi al Direcţiei juridic şi contencios nr. DGA III/2.223, respectiv nr. VII/1.983 din 19 noiembrie 2007,

    în temeiul dispoziţiilor art. 281 alin. (2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare, şi al art. 17 alin. (5) din Statutul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 972/2006,

    preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate emite următorul ordin:

    ART. I

    Normele metodologice privind stabilirea documentelor justificative pentru dobândirea calităţii de asigurat, respectiv de asigurat fără plata contribuţiei, precum şi pentru aplicarea măsurilor de executare silită pentru încasarea sumelor datorate la Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate, aprobate prin Ordinul preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 617/2007, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 649 din 24 septembrie 2007, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. La articolul 3, alineatul (3) se abrogă.

    2. La articolul 5, alineatul (6) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "(6) Persoanele care realizează exclusiv venituri din salarii, care, potrivit Codului fiscal, nu sunt impozabile, au obligaţia plăţii contribuţiei lunare calculate la un salariu de bază minim brut pe ţară. Contribuţia pentru aceste persoane se reţine de către angajator şi se virează prin organele fiscale teritoriale. În acest caz, angajatorul are obligaţia de a calcula şi vira contribuţia angajatorului în condiţiile art. 3 şi 4."

    3. La articolul 5, după alineatul (6) se introduce un nou alineat, alineatul (7), cu următorul cuprins:

    "(7) Persoanele care realizează în acelaşi timp atât venituri din salarii neimpozabile, cât şi venituri de natura celor prevăzute la art. 257 alin. (2) lit. b)-f) din lege, plătesc contribuţia numai la acestea din urmă în condiţiile art. 6-17. În acest caz, angajatorul nu are obligaţia reţinerii şi virării contribuţiei individuale aplicate la veniturile din salarii neimpozabile, cu menţinerea obligaţiei de virare a contribuţiei angajatorului, calculată în condiţiile art. 3 şi 4."

    4. La articolul 20, după alineatul (3) se introduc trei noi alineate, alineatele (4), (5) şi (6), cu următorul cuprins:

    "(4) Procesul de eliberare a adeverinţelor care atestă calitatea de asigurat este un proces continuu. Pentru asigurarea accesului liber la pachetul de servicii de bază, persoanele încadrate la alin. (1) lit. a), i), j), k), l) şi m) pot face dovada calităţii de asigurat, până la obţinerea adeverinţei de asigurat, pe baza documentelor la care se face referire în aceste prevederi.

    (5) Pentru persoanele care se află în incapacitate sau imposibilitate de a se deplasa la CAS, eliberarea adeverinţelor se face prin corespondenţă, pe baza documentelor prevăzute la alin. (1) lit. a)-n), comunicate de aceste persoane în copie.

    (6) CAS au obligaţia de a îndeplini orice demers legal potrivit domeniului lor de competenţă, astfel încât accesul asiguraţilor la pachetul de servicii de bază să nu fie împiedicat de procesul de eliberare a adeverinţelor de asigurat."

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.