Inapoi la Cautare

ORDIN 9 /2009


pentru modificarea şi completarea Ordinului Băncii Naţionale a României nr. 13/2007 privind situaţiile financiare FINREP la nivel individual, aplicabile instituţiilor de credit


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 01.12.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (01.12.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


        ale Modelelor situaţiilor financiare FINREP la nivel individual

         şi ale normelor metodologice privind întocmirea şi utilizarea

                  acestora, aplicabile instituţiilor de credit

    I. În cuprinsul textului, referirile la RON se vor citi ca referiri la lei, referirile la provizioane (pentru depreciere) se vor citi ca referiri la ajustări pentru depreciere, iar referirile la "Planul de conturi aplicabil instituţiilor de credit şi instituţiilor financiare nebancare" se vor citi ca referiri la "Planul de conturi aplicabil instituţiilor de credit, instituţiilor financiare nebancare şi Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar".

    II. Capitolul II "Dispoziţii referitoare la modelele şi regulile de întocmire şi transmitere/depunere a situaţiilor financiare FINREP la nivel individual" se modifică după cum urmează:

    1. La punctul 1.2, prima teză se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "La întocmirea situaţiilor financiare FINREP la nivel individual de către instituţiile de credit se au în vedere prevederile Reglementărilor contabile conforme cu directivele europene, aplicabile instituţiilor de credit, instituţiilor financiare nebancare şi Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar, aprobate prin Ordinul Băncii Naţionale a României nr. 13/2008 (denumite în continuare Reglementările contabile), prezentele norme metodologice, precum şi oricare alte reglementări în materie în vigoare."

    2. La punctele 3.1 şi 3.2, sintagma "150 de zile" se înlocuieşte cu sintagma "130 de zile".

    III. Capitolul III "Modelele situaţiilor financiare FINREP la nivel individual şi normele metodologice privind întocmirea şi utilizarea acestora" se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. La punctul II.3, normele metodologice privind întocmirea şi utilizarea situaţiei financiare "FIN3 - Instrumente financiare derivate care nu sunt instrumente de acoperire" se modifică şi vor avea următorul cuprins:

              "3. FIN3 - Instrumente financiare derivate

                  care nu sunt instrumente de acoperire

    PREZENTARE

    Situaţia FIN3 furnizează informaţii în legătură cu valoarea contabilă şi valoarea noţionalului instrumentelor financiare derivate care nu sunt instrumente de acoperire.

    CONŢINUT
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic