Inapoi la Cautare

ORDIN 823 /2012


pentru aprobarea Normelor metodologice privind execuţia bugetului de venituri şi cheltuieli al Fondului pentru mediu


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 02.12.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (02.12.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Nr. 823.

    ANEXĂ

                               NORME METODOLOGICE

                     privind execuţia bugetului de venituri

                     şi cheltuieli al Fondului pentru mediu

    ART. 1


    (1) Execuţia bugetului de venituri şi cheltuieli al Fondului pentru mediu se realizează prin conturi distincte de venituri şi cheltuieli bugetare deschise la Trezoreria Statului, potrivit Clasificaţiei indicatorilor privind finanţele publice, aprobată prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1.954/2005 .

    (2) Conturile de venituri bugetare prevăzute la alin. (1) se deschid pe capitole, subcapitole şi paragrafe, după caz, iar conturile de cheltuieli bugetare şi de deschideri de credite bugetare se deschid pe capitole şi titluri de cheltuieli bugetare.

    ART. 2


    (1) Utilizarea creditelor bugetare aprobate în bugetul de venituri şi cheltuieli al Fondului pentru mediu se efectuează la cererea ordonatorului de credite al Fondului pentru mediu prin deschiderea de credite bugetare, în limita prevederilor de credite bugetare aprobate.

    (2) Cererile pentru deschiderea de credite bugetare se întocmesc de regulă lunar, avându-se în vedere veniturile bugetare şi sumele care pot fi utilizate din excedentul anilor precedenţi, potrivit bugetului aprobat aferent perioadei de raportare, şi se transmit pentru avizare şi aprobare Ministerului Finanţelor Publice.

    (3) Formularul utilizat pentru deschiderea de credite din bugetul Fondului pentru mediu este cel aprobat prin Ordinul ministrului de stat, ministrul finanţelor, nr. 1.801/1995, cu modificările şi completările ulterioare. La completarea cererii pentru deschiderea de credite bugetare vor fi avute în vedere prevederile art. 2 din Instrucţiunile privind completarea formularului "Cerere pentru deschiderea de credite bugetare", aprobate prin Ordinul ministrului de stat, ministrul finanţelor, nr. 1.801/1995, cu modificările şi completările ulterioare, pentru deschiderea creditelor bugetare din bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul asigurărilor pentru şomaj, bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, bugetul Trezoreriei Statului şi bugetele locale, aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 2.276/2011, în care lit. f) se completează cu codul contului contabil "09" care se utilizează pentru bugetul Fondului pentru mediu.

    ART. 3


<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic