Inapoi la Cautare

ORDIN 8 /2014


privind exerciţiul de raportare de către instituţiile de credit a informaţiilor referitoare la remunerarea angajaţilor acestora


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 08.07.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (08.07.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Având în vedere prevederile art. 24 alin. (4), art. 165, 169 şi ale art. 215 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 99/2006 privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 227/2007, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi prevederile art. 52 din Legea nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României,

    în temeiul art. 25 alin. (2) lit. a) şi art. 48 din Legea nr. 312/2004 şi al art. 420 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 99/2006, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 227/2007, cu modificările şi completările ulterioare,

    Banca Naţională a României emite prezentul ordin.

    ART. 1


    În aplicarea prevederilor art. 24 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 99/2006 privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 227/2007, cu modificările şi completările ulterioare, prezentul ordin stabileşte forma şi conţinutul formularelor de raportare aferente exerciţiului de raportare a informaţiilor referitoare la remunerarea angajaţilor instituţiilor de credit.

    ART. 2


    (1) Prezentul ordin se aplică instituţiilor de credit, persoane juridice române, selectate de Banca Naţională a României - Direcţia supraveghere potrivit criteriilor prevăzute la alin. (4) şi (5), în situaţia în care Banca Naţională a României este supraveghetorul consolidant şi instituţiile de credit respective sunt instituţii de credit-mamă la nivelul Spaţiului Economic European şi sunt responsabile cu îndeplinirea, pe bază consolidată, a cerinţelor prevăzute la art. 450 din Regulamentul (UE) nr. 575/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului din 26 iunie 2013 privind cerinţele prudenţiale pentru instituţiile de credit şi firmele de investiţii şi de modificare a Regulamentului (UE) nr. 648/2012.

    (2) Prezentul ordin se aplică instituţiilor de credit prevăzute la alin. (1) la nivel consolidat, aşa cum este acesta prevăzut în partea întâi, titlul II, capitolul 2, secţiunea 1 din Regulamentul (UE) nr. 575/2013. Nivelul de colectare a informaţiilor referitoare la remunerare trebuie să fie acelaşi cu nivelul de aplicare a cerinţelor privind fondurile proprii la nivel consolidat.

    (3) La transmiterea informaţiilor prevăzute la art. 1 vor fi luate în considerare toate sucursalele şi filialele incluse în aria de cuprindere a consolidării prudenţiale, inclusiv cele înfiinţate de instituţiile de credit prevăzute la alin. (1) în alte state membre şi în state terţe.

    (4) Fără a aduce atingere prevederilor alin. (1), instituţiile de credit prevăzute la alin. (1) şi (3) care fac obiectul raportării informaţiilor prevăzute la art. (1) sunt selectate să participe la exerciţiul de raportare de către Banca Naţională a României - Direcţia supraveghere astfel încât acestea să acopere cel puţin 60% din totalul sectorului bancar din România, în termeni de active totale agregate ale respectivelor instituţii de credit la sfârşitul anului pentru care se face raportarea. În cazul în care o astfel de acoperire nu poate fi, în mod normal, asigurată, Banca Naţională a României - Direcţia supraveghere poate selecta, ca alternativă, un număr de până la 20 cele mai mari instituţii de credit din sectorul bancar din România, în termeni de active totale ale respectivelor instituţii de credit la sfârşitul anului pentru care se face raportarea.

    (5) Banca Naţională a României - Direcţia supraveghere poate include în exerciţiul de raportare, în plus faţă de instituţiile de credit selectate de către aceasta în baza criteriilor minime menţionate la alin. (4), orice altă instituţie de credit pentru care consideră ca fiind necesară colectarea de informaţii cu privire la remunerare.

    ART. 3


    (1) Termenii şi expresiile utilizate în cuprinsul prezentului ordin au semnificaţia prevăzută de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 99/2006, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 227/2007, cu modificările şi completările ulterioare, de Regulamentul Băncii Naţionale a României nr. 5/2013 privind cerinţe prudenţiale pentru instituţiile de credit şi de art. 4 alin. (1) din Regulamentul (UE) nr. 575/2013.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.