Inapoi la Cautare

ORDIN 634 /2009


privind implementarea proiectului NetC@RDS pentru îmbunătăţirea administrării serviciilor medicale acordate cetăţenilor migranţi în statele membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 19.01.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (19.01.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Văzând Referatul de aprobare nr. I.B. 5.238 din 26 mai 2009 al secretarului general al Ministerului Sănătăţii şi nr. D.G. 1.044 din 18 mai 2009 al directorului general al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate,

    având în vedere art. 21, art. 270 alin. (1) lit. s) şi art. 271 lit. k) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare,

    în temeiul art. 281 alin. (2) din Legea nr. 95/2006, cu modificările şi completările ulterioare, al art. 7 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 1.718/2008 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare, şi al art. 17 alin. (5) din Statutul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 972/2006, cu modificările şi completările ulterioare,

    ministrul sănătăţii şi preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate emit următorul ordin:

    ART. 1

    Pentru implementarea proiectului NetC@RDS în vederea îmbunătăţirii administrării serviciilor de sănătate în statele membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European acordate cetăţenilor migranţi sunt desemnate ca unităţi sanitare pilot pentru instalarea unui punct de prezenţă NetC@RDS: Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca Bucureşti, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Spiridon" Iaşi, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Mureş, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf. Gheorghe - Covasna, Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc.

    ART. 2

    (1) În cadrul proiectului menţionat la art. 1, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate achiziţionează tehnica de calcul reprezentată de cititoare de carduri, pe care o dă în folosinţă gratuită spitalelor menţionate la art. 1, prin casele de asigurări de sănătate, pentru utilizarea aplicaţiei NetC@RDS în vederea administrării serviciilor medicale acordate cetăţenilor migranţi în România.

    (2) Punerea în funcţiune şi asistenţa tehnică pentru utilizarea tehnicii de calcul menţionate la alin. (1) se realizează de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, prin direcţia de specialitate. Aplicaţia informatică transmisă Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate prin proiectul NetC@RDS va fi pusă la dispoziţia spitalelor gratuit.

    (3) Spitalele prevăzute la art. 1 asigură accesul la un computer cu sistem de operare Windows, care va fi conectat la o imprimantă şi la internet şi va avea disponibil un conector USB în vederea conectării unui cititor de carduri.

    (4) Tehnica de calcul reprezentată de cititoarele de carduri, achiziţionată de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, precum şi aplicaţia NetC@RDS în vederea administrării serviciilor medicale acordate cetăţenilor migranţi în România se dau în folosinţă gratuită spitalelor, prin casele de asigurări de sănătate, pe baza unui contract de comodat, al cărui model se aprobă prin ordin al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

    ART. 3

    (1) Pentru realizarea obiectivelor proiectului NetC@RDS cu privire la validarea calităţii de asigurat pentru cetăţenii străini migranţi din statele membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European care necesită servicii medicale pe teritoriul României, unităţile sanitare cu paturi prevăzute la art. 1 sunt obligate să utilizeze tehnica de calcul şi aplicaţia informatică atribuite în folosinţă gratuită prin casele de asigurări de sănătate.

    (2) Prin folosirea tehnicii de calcul menţionate la art. 2 alin. (1) se creează posibilitatea spitalului pentru confirmarea calităţii de beneficiar al serviciilor medicale decontate spitalului din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate, pentru cetăţenii din statele membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European incluşi în proiect. Pe o perioadă de 3 luni, în situaţia în care prin aplicaţie nu vor fi furnizate datele electronice, se vor utiliza datele înscrise pe cardul european de asigurări sociale de sănătate.

    (3) În urma validării calităţii de beneficiar al serviciilor medicale în sistemul de asigurări sociale de sănătate, aplicaţia generează automat un document de confirmare emis de instituţia care a emis cardul european de asigurări sociale de sănătate.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.