Inapoi la Cautare

ORDIN 580 /2008


privind retragerea sub control a subproduselor vitivinicole


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 07.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (07.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    (3) Producătorii care achiziţionează mustul, mustul concentrat şi/sau mustul concentrat rectificat au obligaţia prevăzută la art. 5.

    (4) Producătorii care produc vinuri spumante sunt exceptaţi de la obligaţia prevăzută la art. 5, pentru cantităţile corespunzătoare vinurilor spumante produse.

    ART. 3

    (1) Tescovina proaspătă rezultată în urma procesului de vinificaţie, care va fi supusă măsurii de retragere sub control, trebuie să îndeplinească următoarele caracteristici minime privind tăria alcoolică potenţială:

    a) 2,1 l alcool pur la 100 kg de tescovină, în cazul vinurilor albe DOC;

    b) 3 l alcool pur la 100 kg de tescovină, în celelalte cazuri. Este interzisă suprapresarea tescovinei proaspete.

    (2) Drojdia de vin rezultată în urma procesului de vinificaţie, care va fi supusă măsurii de retragere sub control, trebuie să îndeplinească următoarele caracteristici minime privind tăria alcoolică:

    a) 3,5 l alcool pur la 100 kg de drojdie de vin, în cazul vinurilor albe DOC;

    b) 5 l alcool pur la 100 kg de drojdie de vin, în celelalte cazuri. Este interzisă suprapresarea drojdiei de vin.

    (3) În cazul în care caracteristicile minime determinate ale subproduselor vitivinicole sunt mai mici decât cele prevăzute la alin. (1) şi/sau (2), producătorii au obligaţia de a completa cu vin aceste subproduse până la limita minimă prevăzută de prezenta procedură.

    (4) Obligaţia de retragere sub control a subproduselor vitivinicole (% volum/hl) se determină în funcţie de tăria alcoolică naturală în volume aferentă zonelor viticole, astfel:

    a) tăria alcoolică minimă pe zonele viticole din România:

    (i) zona viticolă B: 8,5% vol.;

    (îi) zona viticolă C I: 9% vol.;

    (iii) zona viticolă C II: 9,5% vol.;

<   2   3   4   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

  • Telefon:
    (0233) 211 020 / (0233) 218 110
  • E-mail:
    office@ctce.ro
  • Adresa:
    Bd. Decebal, nr. 32
    610076, Piatra Neamt, Neamt
    Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic