Inapoi la Cautare

ORDIN 5686 /2017


privind modificarea şi completarea Metodologiei de înscriere şi înregistrare a calificărilor din învăţământul superior în Registrul Naţional al Calificărilor din Învăţământul Superior (RNCIS), aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei naţionale nr. 3.475/2017


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 19.01.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (19.01.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    b) formular pentru validarea noii calificări (care va cuprinde inclusiv lista informaţiilor care se vor înscrie în suplimentul la diplomă eliberat de către instituţia de învăţământ);

    c) hotărârea senatului instituţiei de învăţământ superior prin care se solicită validarea calificării şi înscrierea în RNCIS a programului de studii universitare/postuniversitare aferent respectivei calificări;

    d) anexe: copii ale documentelor care, potrivit legislaţiei în vigoare în România, îi dau aplicantului dreptul legal de a conferi diplome şi/sau certificate de studii recunoscute la nivel naţional;

    e) dovada achitării tarifului de evaluare."

    9. La capitolul 2, după punctul 2.1.3
 se introduce un nou punct, punctul 2.1.4, cu următorul cuprins:

    "2.1.4. Durata de aprobare a dosarului este de 45 de zile lucrătoare, dacă nu apar alte solicitări de completare a dosarului care se vor transmite instituţiei iniţiatoare în scris, caz în care durata de analiză se prelungeşte cu durata de răspuns."

    10. La capitolul 2 punctul 2.2, litera a)
 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "a) pe baza procesului-verbal de validare, ANC emite o decizie şi eliberează instituţiei iniţiatoare o adeverinţă de validare a calificării propuse (conform modelului prevăzut în anexa nr. 2 care face parte integrantă din prezenta metodologie), necesară solicitării acreditării/autorizării de către instituţie a programului de studii la ARACIS sau o altă agenţie recunoscută EQAR;"

    11. La capitolul 3, litera b)
 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "b) instituţia iniţiatoare va transmite un model al suplimentului de diplomă în format electronic - pdf scanat, completat cu toate informaţiile conform reglementărilor în vigoare sau în format Europass, după caz;"

    12. La capitolul 4, la punctul 4.1, litera a)
 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "a) Tariful pentru verificarea unui dosar de solicitare în vederea validării şi înregistrării, respectiv înscrierii unui program de studii universitare de licenţă sau master în RNCIS este egal cu:

    - valoarea unui salariu mediu lunar pe economie (conform legislaţiei în vigoare la data transmiterii dosarului);

<   2   3   4   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic